miercuri, 12 august 2009

O manichiura perfecta

Unghiile in culori discrete, naturale, sunt alegerea acestei veri.

Uita de saloanele scumpe de manichiura! Cea mai usoara cale spre unghii perfecte este un strat de oja intr-o culoare neutra (naturala). Dar cum o alegi? Simplu: asorteaza culoarea tenului cu nuanta pastel potrivita, fie ca e vorba de un lac ton pe ton (nude), roz perlat de scoica (shell pink) sau ce culoarea cremei de vanilie. Citeste sfaturile noastre si pune-le in aplicare, cat mai curand! Esti multumita de rezultat? Parca unghiile tale nu au aratat nicicand asa de bine…

Ghidul unghiilor perfecte
Intrebare: Cand pleci in vacanta, manichiura pare sa-si piarda stralucirea si lacul devine lipicios la soare. Este vreo cale prin care poti sa previi acest lucru?

Raspuns: Substantele din compozitia cremelor de protectie (cu SPF), expunerea la razele soarelui, plus clorul din piscine, toate pot sa dauneze manchiurii tale. Spala-te pe maini dupa ce aplici pe corp crema cu factor de protectie impotriva soarelui si aplica un strat protector (top coat) pentru unghii dupa lacul colorant, pentru a ajuta manichiura ta sa reziste.

Intrebare: Care este cea mai buna metoda de a-ti pili unghiile?

Raspuns: Pileste unghiile intr-un singur sens, de fiecare data, pentru a preveni exfolierea. Cat despre forma lor, cea patrata iti “turteste” varfurile degetelor, facandu-le sa arate scurte si groase. Nici cele ascutite, gen “Cruela”, nu sunt indicate. Forma rotunjita este cea mai potrivita. O data la trei luni sau cand ai probleme cu o unghie rupta, taie-ti unghiile astfel incat lungimea lor sa ajunga la varful degetelor sau pana la 1 mm mai lungi si uniformizeaza-le – asta le va ajuta sa creasca mai puternice si sa-si pastreze aceeasi lungime.

Intrebare: Cum poti face ca manichiura sa dureze mai mult timp?

Raspuns: Trebuie sa previi ruperea unghiei prin lacuirea ei. Daca ai unghii casante, o solutie ar fi sa le lacuiesti varful si pe partea interioara, nu doar pe suprafata unghiei. Si intotdeauna foloseste un strat protector.

Culoarea potrivita fiecarui tip de ten
Pentru pielea alba
Nu folosi culori foarte deschise, de culoarea pielii (nude), in acelasi ton cu nuanta ta de ten, pentru ca unghiile nu se vor mai vedea. Poti folosi pasteluri care se apropie de culoarea pielii tale, dar care sunt usor diferite, precum un roz transparent sau un roz cald (piersica).

Daca ai tenul masliniu
Un lac de culoarea untului sau a cremei de vanilie, cu ceva mai mult pigment galben, vor completa perfect pielea de culoare masline sau in tonuri calde.

Daca ai tenul inchis la culoare
Daca ai pielea in tonuri de galben/asiatic sau inchisa la culoare (bronzata), incearca o oja alba sau lacuri colorate, contrastante, care vor arata foarte bine pe pielea bronzata. Bejurile inchise pana la brun si cremul foarte deschis sunt foarte frumoase si vor atrage privirile. Cu cele sidefate nu ai cum sa dai gres.

Sfat
Foloseste sticluta de tester din magazine pentru a incerca lacul pe unghia mica, sa vezi daca se potriveste pielii tale.



Sursa :avantaje.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template