Sarbatorile de iarna sunt una dintre ocaziile cele mai placute pentru a petrece timp impreuna cu familia.
Luna decembrie, in care noptile sunt cele mai lungi din an, este, mai ales pentru copii, cea mai placuta perioada din an.
Chiar daca unii aleg sa calatoreasca in perioada sarbatorilor de iarna, pentru cei mai multi romani, sarbatorile din luna decembrie se petrec in familie, acasa.
Denumita si "luna cadourilor", decembrie este luna preferata a copiilor, care au doua ocazii importante de a primi cadouri: Sfantul Nicolae (6 decembrie) si Craciunul (25 decembrie).
De Sfantul Nicolae, copiii cuminti isi lasa langa usa ghetele si pantofii frumos curatati, iar dimineata le gasesc umplute cu cadouri. Cei mai multi parinti sunt tentati sa ofere micutilor dulciuri, insa asocierea intre momentele fericite si dulciuri le poate dauna copiilor mai tarziu. Chiar daca o mare parte din farmecul Sarbatorilor de iarna pentru copii sunt dulciurile, nu ii lasa sa manance excesiv de multe nici in aceasta perioada.
Cand alegi cadoul pentru copii, poti opta pentru o jucarie pe care stii ca si-o doreste, sau pentru o unealta educationala care sa-i foloseasca pe termen lung (ex: un glob pamantesc sau un atlas georgrafic).
Craciunul in familie
Craciunul este sarbatoarea cea mai importanta a lunii decembrie si este dedicata familiei.
Data de 25 decembrie comemoreaza nasterea lui Iisus Hristos pentru crestini, dar coincide cu perioada multor festivaluri de iarna pagane.
In afara de deschiderea cadourilor de sub bradul de Craciun, alte activitati in familie sunt slujba din noaptea de Craciun si masa de a doua zi.
Sarbatorile de iarna sunt un moment bun pentru a explica copiilor anumite valori. Le poti explica celor mici de ce ar trebui sa doneze cateva jucarii mai vechi unor copii orfani si ii poti ajuta sa faca acest lucru.
Daca alegi sa folosesti un brad ecologic sau un brad viu, in ghiveci, poti sa le explici copiilor ca alegerea ta are ca efect mai putina poluare si sa le explici cum pot afecta cat mai putin mediul inconjurator pentru a se putea bucura de el si copii lor.
Pentru cuplurile tinere, care nu au copii, programul de Sarbatori poate fi dificil de stabilit atunci cand parintii fiecaruia insista sa petreceti Craciunul alaturi de ei. Daca "socrii" locuiesc in acelasi oras, nu va fi greu sa vizitezi toata familia de sarbatori. Poti stabili un program alternativ de sarbatori in care sa vizitezi parintii tai intr-un an si pe ai persoanei iubite in anul urmator. Nu uita insa: nimeni nu merita lasat singur de Craciun.
Chiar daca iti ofera ocazia sa creezi amintiri frumoase pentru copiii tai, Sarbatorile de iarna sunt si un moment tensionat pentru multi.
Apropierea de Sarbatori poate scoate la lumina conflicte nerezolvate in timpul anului si poate strica atmosfera festiva.
Pentru a preveni orice incident, inarmeaza-te cu rabdare si nu consuma prea mult alcool. In afara de masa copioasa cu mancaruri traditionale de Craciun, cei mai multi oameni au tendinta sa nu mai numere paharele de bautura.
Anul Nou – un nou inceput
Revelionul este un moment bun sa rememorezi alaturi de familie amintirile placute din anul care se incheie si sa faci planuri pentru anul urmator.
Fie ca alegi sa il petreci acasa sau intr-o destinatie indepartata, daca petreci Anul Nou alaturi de cei dragi, acest moment va fi o amintire placuta pentru mai tarziu.
Noaptea dintre ani este si momentul in care poti alege sa schimbi ceva la tine sau ii poti ajuta pe cei din jur sa ia o hotarare de Anul Nou si sa o respecte apoi, pentru a-si imbunatati viata sau pentru a se schimba in bine.
Caldura si bucuria aduse de Sarbatorile de iarna nu se afla insa in bogatia mesei sau a cadourilor primite. Timpul petrecut impreuna cu familia la impodobirea bradului de Craciun sau la decorarea casei iti poate ajuta familia sa se apropie si mai mult.
sursa :http://familie-relatii.acasa.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu