sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Curcan fript cu ierburi aromate



Durata: 1 h
Complexitate: Medie
Ingrediente: 1 curcan intreg (cca. 5 kg), 1 ceapa medie taiata in sferturi, 1 lamaie taiata in sferturi, 1/4 cana ulei vegetal, 1 lingurita cimbru uscat, 1 lingurita tarhon uscat, 1 lingurita rozmarin uscat, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat.
Mod de preparare :
Se incalzeste cuptorul la 150C. Se indeparteaza maruntaiele curcanului si gatul. Se spala curcanul sub jet de apa si se usuca cu prosoape de hartie. Se pun sferturile de lamaie si de ceapa in cavitatile curcanului.
Se combina intr-un castronel ierburile uscate, sarea si piperul. Se apuca pielea curcanului cu varfurile degetelor si se departeaza putin; se introduce sub piele, uniform, o lingura din amestecul de ierburi.
Cu ce a ramas din amestec se freaca cavitatile pasarii. Se fixeaza pielea gatului pe spate cu scobitori. Se indoaie aripile sub spatele curcanului iar picioarele se indoaie. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore (peste noapte, daca se poate).
Se aseaza curcanul cu pieptul in sus intr-o tava mare de cuptor, se acopera cu o folie metalica si se gateste, la 150C timp de 2 1/2 ore; se indeparteaza folia metalica, se umezeste curcanul cu zeama din tava si se gateste inca 75-90 de minute.Se scoate curcanul, se aseaza pe un platou si se lasa sa stea 15-20 de minute inainte de a se felia.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template