Ingrediente
- 10 vinete mari, - 10 gogosari, - 15 ardei grasi, - 4 kg rosii, - 1 kg ceapa, - 500 ml ulei, - sare.Mod de preparare
Zacusca de vinete traditionala este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei si gogosari si se taie ca taiteii. Vinetele se toaca. Ceapa taiata pestisori, se pune la prajit cu uleiul pina incepe sa se moaie. Se adauga vinetele tocate, gogosarii si ardeii taiati, precum si zeama de la cele 4 kg de rosii fierte si strecurate. Se sareaza. Se lasa sa se prajeasca amestecind continuu cu lingura pina scade tot bulionul.
Se umplu borcanele (numai trei sferturi), se acopera cu celofan dublu, se leaga si se fierb in baie de apa 25 minute din clipa cind incepe sa clocoteasca apa.
Zacusca de vinete traditionala se lasa sa se raceasca borcanele in apa in care au fiert, apoi se asaza la loc uscat si racoros.
Mod de servire
Zacusca de vinete se serveste pe paine proaspat scoasa din cuptor sau prajita.
sursa: culinar.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu