Ingrediente crustă:
½ ceaşcă nuci
¾ ceaşcă curmale fără sâmburi
¼ ceaşcă smochine deshidratate
1 linguriţă cacao sau pudră de roşcove
Un praf de sare de Himalaya
Amestecaţi nucile într-un blender, adăugaţi restul ingredientelor şi procesaţi până se formează un aluat omogen. Dacă este prea sfărâmicios, adăugaţi o linguriţă de apă de la curmale.
Presaţi într-o formă de tort şi daţi la rece.
Ingrediente cremă de ciocolată:
1 ceaşcă alune caju înmuiat în prealabil
1 ceaşcă curmale fără sâmburi şi coajă, înmuiate în prealabil pentru 4 ore
½ ceaşcă ulei de cocos topit
½ ceaşcă pudră de cacao sau roşcove
¼ ceaşcă apă de la curmale
1 linguriţă extract de vanilie raw
1 ceaşcă vişine sau fructe de pădure
1 ceaşcă fulgi mari de cocos
Amestecaţi alunele caju înmuiate cu apa de la curmale într-un blender până obţineţio o pastă fină. Adăugaţi şi restul ingredientelor, mai puţin vişinele şi cocosul şi procesaţi până la omogenizare.
Scoateţi sâmburii de la jumătate din vişine şi presăraţi-le peste crustă. Turnaţi crema peste fructe şi daţi la rece, până se întăreşte.
Înainte de servire, presăraţi fulgii de cocos deasupra torului de ciocolată şi adăugaţi restuld e vişine întregi pe deasupra.
Poftă bună!
Sursa: Reţete raw: Tort de ciocolată cu cocos şi vişine fără foc - Culinar | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/retete-raw-tort-ciocolata-cocos-visine-fara-foc-23882.html#ixzz25p06GpAb
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu