Esti in cautarea unei retete delicioase, insa dietetice si usoare? Atunci trebuie sa incerci cotletele de pui cu sos delicat de lamaie si capere usor sarate. Daca esti intrigata de acest amestec inedit de gusturi si texturi, descopera, mai jos, reteta pentru o cina gustoasa, pe care o poti prepara in doar 20 de minute.
Ingrediente
*1/2 kg piept de pui dezosat si fara piele
*1/3 cana de faina
*2 linguri de parmezan
*4 linguri de ulei de masline
*4 linguri de unt
*1/2 pahar de vin alb
*3 linguri de suc de lamaie
*1/4 cana de capere in saramura
*1/4 legatura de patrunjel, proaspat taiat
*sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Taie feliile de piept de pui pe jumatate, pe directie orizontala.
Daca feliile sunt inca groase, le poti inveli in celofan si poti folosi un batator de snitele pentru a le diminua grosimea.
Amesteca, intr-un bol, faina, parmezanul, sarea si piperul.
Fiecare felie de piept de pui se trece prin acest amestec, apoi se prajeste, pe ambele parti, in tigaia unsa cu ulei de masline si unt. Timpul aproximativ de care au nevoie pentru a se patrunde este de trei minute. Dupa ce ai prajit toate feliile, le poti pastra calde in cuptorul preincalzit la 300 de grade.
In sosul lasat de carnea de pui in tigaie, amesteca vinul, sucul de lamaie si caperele si lasa-l pe foc pana cand lichidul se reduce la jumatate.
Aseaza cotletele de pui pe o farfurie, asezoneaza cu sosul preparat si presara patrunjelul pe deasupra.
Preparatul poate fi consumat impreuna cu pastai sotate.
sursa: divahair.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu