duminică, 14 august 2011

Lectia de machiaj- no.3

Machiajul corector

Machiajul corector
are ca scop principal punerea in evidenta a trasaturilor atractive ale unei femei si camuflarea celor inestetice. Cu ajutorul produselor de umbra, se vor pune in valoare acele trasaturi pe care le consideram atragatoare: ochii, nasul, buzele sau barbia.

De exemplu, nasul este unul din marile probleme estetice cu care ne confruntam.
Pentru nasul lung se aplica o nuanta inchisa de fond de ten pe varful nasului, intinzand deasupra zonei exterioare a narilor. In acest fel, nasul va aparea mai scurt. Sau pentru nasul gros se aplica o nuanta inchisa de fond de ten pe varful nasului, inaintand pe cele doua parti laterale ale acestuia. In felul acesta, nasul va parea mai subtire.

Obrajii sunt foarte importanti, iar de felul in care acestia sunt conturati depinde intreaga armonie a trasaturilor.

Fruntea se poate corecta atat prin coafura cat si cu ajutorul machiajului. De exemplu, o frunte prea bombata este corectata prin aplicarea unei nuante mai inchise de fard pe zona proeminenta a acesteia.

Ochii ar trebui machiati astfel incat sa tinda spre forma considerata ideala: ochii alungiti si migdalati. De exemplu, machiajul corector pentru pleope cazute se realizeaza prin aplicarea unui fard deschis la culoare pe pleoapa mobila, iar deasupra, pe arcada sprancenelor, se aplica o culoare mai inchisa. Linia sprancenelor trebuie sa fie usor in sus pentru a ridica pleopele cazute.

Gura trebuie sa fie astfel conturata incat buzele sa nu fie nici prea subtiri, dar nici prea groase, realizandu-se o proportie echilibrata intre marimea buzei inferioare si a celei superioare.

De asemenea, pentru aparitii pe scena, la emisiuni TV etc. se pot aplica gene false pentru a da un efect deosebit ochilor. Exista doua tipuri de gene false: cele obisnuite care au forma unei fasii si care pot fi modelate si fixate pe langa gene si cele “fir cu fir” care se aplica separat pe fiecare fir de geana. Genele “fir cu fir” arata mai natural decat cele sub forma de fasie.

Ochii sunt considerati a fi "poarta sufletului", de aceea ei sunt foarte importanti pentru esteticieni, in vederea obtinerii unui machiaj cat mai perfect.

Machiajul corector al ochilor este realizat cu ajutorul fardului de pleoape, care se prezinta intr-o gama din ce in ce mai variata, plina de nuante si cu ajutorul unui creion dermatograf folosit pentru conturarea ochilor, cu un tus lichid care se aplica folosind o pensula si cu ajutorul rimelului.

Ochii migdalati reprezinta idealul, in ceea ce priveste frumusetea ochilor, si de aceea forma lor nu trebuie modificata prin machiaj. Fardul de pleoape e recomandat sa fie cat mai apropiat de culoarea irisului.

In cazul ochilor rotunzi, fardul de pleoape se aplica numai pe pleoapa superioara, urmarind conturul ochilor pana la mijlocul pleoapei. Apoi se traseaza o linie orizontala care depaseste coltul extern al ochilor. Linia de contur porneste de la mijlocul pleoapei, apoi se traseaza o linie orizontala, lasand un spatiu pana la marginea genelor, zona care se umbreste cu tus. Genele vor fi periate catre exterior, iar rimelul se accentueaza de la partea cea mai ridicata a pleoapei pana la coltul extern al ochiului unde se insista mai mult pentru a obtine o alungire a ochilor.

Daca aveti ochii proeminenti se va folosi un fard de pleoape mai inchis pe toata suprafata dar mai ales pe partea bombata. Daca pleoapa inferioara este si ea proeminenta se va machia cu acelasi fard inchis la culoare. In aceasta situatie, creionarea se face numai la unghiul extern al ochiului. Rimelul, de preferinta maro, va fi aplicat pe toata lungimea genelor.

In cazul ochilor adanciti in orbite, fardul de pleoape va fi mai deschis si se va aplica si pe pleoapa inferioara. Fardul va fi mai accentuat catre extremitatea ochilor si mai estompat catre sprancene. Linia de contur ce porneste de la coltul interior al ochilor si va fi, la inceput, mai subtire si se va ingrosa pe masura ce ne apropiem de extremitatea ochilor. Spatiul dintre marginea pleoapei si linia de contur se va umple cu un fard deschis la culoare sau cu un tus alb.

Daca aveti ochii mici, linia de contur se traseaza usor ascendent catre marginea exterioara a ochiului, la 1-2 mm de marginea genelor, putand depasi unghiul intern si extern al ochiului. Rimelul se va aplica pe varful genelor, prin miscari drepte de jos in sus.

Daca aveti ochii descendenti, se va urmari atenuarea liniei descendente cu ajutorul fardului de pleoape care se va aplica din mijlocul pleoapei sub forma unei linii orizontale care va depasi coltul exterior. Cu ajutorul creionului de contur se va trasa o linie orizontala care de asemenea va depasi comisura ochiului. Spatiul dintre marginea pleoapei si conturul trasat se va umbri cu un fard deschis. Genele se vor rimela usor numai la varf la coltul extern al ochiului. Din mijlocul genelor pana spre coltul extern se vor rimela puternic imprimandu-le o curba ascendenta.

In cazul in care ochii sunt prea apropiati, se vor folosi doua nuante de fard, unul deschis care se va aplica pe jumatatea interna a pleoapei superioare si unul mai inchis pe cealalta jumatate, estompandu-se spre sprancene. Rimelul se va aplica prin miscari oblice de jos in sus catre exterior.

In situatia in care ochii sunt prea departati se va folosi un fard mai inchis la culoare pe jumatatea interna a pleoapei superioare si unul de nuanta mai deschisa pe cealalta jumatate.


Mici trucuri pentru retusarea imperfectiunii buzelor
Buzele perfecte nu se intalnesc prea des, de aceea, dupa stabilirea formei lor, putem recurge la anumite trucuri pentru a retusa astfel unele imperfectiuni.
In cazul in care aveti buzele prea carnoase, se recomanda folosirea unui ruj de o culoare cat mai naturala care se va aplica in strat subtire. Conturul va fi trasat in interiorul conturului natural al buzelor micsorand astfel gura cu cel mult 1- 2 mm, neajungand pana la comisura buzelor.

Buzele subtiri si lungi au nevoie de un contur care sa depaseasca usor conturul natural al buzelor fara a se accentua "V"-ul buzei superioare, iar conturul buzei superioare nu va ajunge pana la comisura. In aceasta situatie, rujul e recomandat sa aiba culori vii, iar pentru a reliefa buzele aplicati un strat de ruj, pudrati buzele si apoi rujati-le din nou.
In cazul in care buzele au comisurile "cazute", conturul buzei superioare va fi desenat astfel incat la comisura sa avem o linie ascendenta, iar conturul buzei inferioare nu va ajunge pana la comisura.

Daca aveti gura prea mica, conturul facut va depasi cu 1-2 mm conturul natural si comisura buzelor, iar rujul va fi ales in culori vii si va fi aplicat in strat ceva mai gros.

Daca aveti gura prea mare, conturul va fi trasat in interiorul buzelor oprindu-se cu 2 mm inainte de comisura buzelor, iar rujul va fi ales in culori deschise.

Buzele asimetrice se vor retusa spre a obtine o cat mai buna proportie. Astfel, in cazul buzei care este mai mare, conturul va fi trasat in interiorul conturului natural, iar buza mai mica se va ruja normal. Rujul aplicat pe buza mai mare va fi in strat mai subtire decat la cealalta.

Ochiul proeminent

Acest tip de ochi trebuie aplatizat cu ajutorul creionului de contur. Pleoapa mobila se va sublinia cu o linie de la coltul intern si pana la coltul extern al ochiului. Pleoapa inferioara se contureaza unindu-se orizontal cu linia de contur trasata pe pleoapa mobila. Se foloseste un fard mai inchis de la gene pana in scobitura ochiului si se continua cu o nuanta mai deschisa care se atenueaza spre spranceana. Sprancenele trebuie pensate pe orizontala si nu foarte subtire.






Pometi interesanti
Pentru fata rotunda, fardul de obraz se aplica intr-o directie ascendenta pentru a atenua rotunjimea fetei.
Pentru o fata alungita, aplicarea fardului de obraz se face pe orizontala, sub osul zigomatic, pentru a reduce din lungimea fetei.
La obrajii pronuntati, fardul de obraz se poate aplica pe partea cea mai proeminenta









Nasul prea lungSe aplica o nuanta mai inchisa de fard pe varful nasului, intinzand pana la baza nasului cat si pe zonele exterioare ale narilor.









Fruntea prea larga / lata
(a nu se intelege frunte prea inalta sau prea bombata)
Fruntea prea lata se va corecta prin aplicarea unui fond de ten mai inchis la baza sprancenelor care se estompeaza incet spre centrul fruntii pana la radacina parului. Sprancenele trebuie pensate ascendent deoarece fruntea va parea mai ingusta. Coafura recomandata este cea cu breton pe partile laterale ale fruntii.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template