luni, 27 aprilie 2009

Albinele detin secretele frumusetii!

Mierea, laptisorul de matca, polenul si ceara sunt folosite de mii de ani pentru infrumusetare. Redescopera-le si alege naturalul!

Desi pe baza acestora se produc numeroase cosmetice, cel mai bine ar fi sa apelezi direct la "materia prima", si anume la produsele apicole naturale, fara aditivi si ale substante daunatoare. Afla cum sa le folosesti pentru a beneficia de efectele lor miraculoase pentru frumusetea ta.

Mierea


Principalul produs apicol, folosit de mii de ani, mierea este utilizata nu numai ca aliment, ci si in tratamentele de infrumusetare.

Avantajul este acela ca o poti folosi in tratamentele de infrumusetare pe care le faci singura acasa. Mierea este un hidratant natural, ceea ce inseamna ca are abilitatea de a mentine apa in tesuturi.

Capacitatea pielii de a pastra hidratarea este unul dintre cei mai importanti factori in mentinerea elasticitatii. Pe masura ce imbatraneste sau este expusa diferitelor conditii nocive, pielea isi pierde abilitatea de a retine apa. Din aceasta cauza, mierea este un bun aliat, fiind potrivit chiar si pentru persoanele cu piele sensibila.

Mierea contine vitamine din complexul B, minerale si enzime, toate acestea fiind deosebit de importante in revitalizarea unei pieli obosite. Si pielea acneica poate beneficia de pe urma compusilor mierii. Efectele sale antibacteriene sunt benefice pentru tenul acneic, impiedicand raspandirea bacteriilor si afectarea altor zone.

Proprietatile hidratante ale mierii pot fi folosite pentru a trata si parul excesiv de uscat sau degradat. Iata cateva moduri in care poti folosi mierea in tratamentele tale de infrumusetare, potrivit honey.com:
Masca pentru ten usor acneic

Amesteca o jumatate de cana cu apa cu 1/4 lingurita de sare. Folosind o discheta din bumbac, aplica amestecul pe zona afectata. Mentine discheta apasata pentru cateva minute. Cu ajutorul unui betisor igienic, aplica mierea pe cosuri. Lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi clateste si sterge-te cu un servetel curat.

Masca hidratanta

Amesteca intr-un bol o lingura cu miere, un albus de ou, o lingura cu glicerina (gasesti glicerina in farmacii) si suficienta faina de grau cat sa se formeze o pasta consistenta. Aplica pe fata si gat si lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi clateste-te cu apa calduta.

Masca pentru par

Amesteca 1/2 cana cu miere cu 1/4 cana cu ulei de masline. Foloseste doua linguri cu ulei de masline pentru par gras, pana la normal. Aplica pe par in cantitati mici, putin cate putin, pana ce tot parul este acoperit. Acopera-ti parul cu o boneta pentru dus, lasa sa actioneze timp de 30 de minute, apoi spala-te folosind samponul tau obisnuit.

Laptisorul de matca


Un produs apicol extrem de pretios, laptisorul de matca este studiat de mult timp, capacitatile sale vindecatoare aflandu-se in centrul atentiei. Un studiu efectuat de catre Banting Institute of Ontario a evidentiat ca acesta este deosebit de bogat in proteine si vitamine din complexul B.

Potrivit draperbee.com, laptisorul de matca poate contine vitamina B1, B2, B6, niacina, acid pantoteic, biotina, inositol, acid folic, vitamina E si cantitati mici de vitamina C.

Laptisorul de matca este recunoscut pentru proprietatile sale puternic antibacteriene, motiv pentru care este folosit in tratarea tenurilor acneice. De asemenea, lupta impotriva radicalilor liberi fiind un aliat eficient in prevenirea imbatranirii premature a pielii.

In ceea ce priveste utilizarea laptisorului de matca, ideal este sa alegi calea cea mai simpla. Aplica laptisorul de matca pe pielea curata, de preferinta exfoliata. Lasa sa actioneze cateva minute, apoi cateste-te. Cumpara laptisor de matca direct de la apicultori autorizati pentru a fi sigura ca este proaspat si nu contine aditivi nedoriti.

Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template