luni, 12 august 2013

Tarta cu zmeura

  1. o farfurie adanca plina cu zmeura
  2. 300 g zahar
  3. zahar vanilinat
  4. 1 esenta mic vanilie
  5. zahar pudra
  6. 400g faina
  7. 1 pachet unt de 250 g sau de margarina Rama
  8. 3 galbenusuri
Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante.

Se face un aluat fraged din unt/ margarina Rama, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.

Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri cat sa acopere o tava rotunda de tarta.

Se aseaza prima foaie in tava si se introduce in cuptorul incins in prealabil cam 5 minute apoi se scoate, se presara fructele pe toata suprafata si se adauga bentitele de aluat facute din a doua foaie incrucisate ca un gratar.

Se da din nou la cuptor pana se rumeneste .

Se scoate, se lasa se se raceasca si se presara zahar pudra.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template