Lassi este o bautura pe baza de iaurt, preparata indeosebi in India si in Pakistan. Amestecand iaurtul cu apa sau lapte si diferite fructe sau condimente indiene, obtinem textura spumoasa si racoritoare, in arome surprinzatoare cu care ne putem juca. Pentru o textura ultra-cremoasa, se poate adauga unt tocat cubulete sau chiar caimac proaspat.
Se poate consuma sarat, condimentat cu condimente indiene, chimen sau menta, dar si indulcit cu zahar sau miere si parfumat cu diferite fructe, apa de trandafir, citrice sau sofran.
Adeptii religiilor dharmice folosesc lassi cu miere in timpul ritualurilor religioase, ceea ce arata ca aceasta bautura ocupa un important rol in cultura locala. O alta intrebuintare a lassi, amestecat cu pulbere de tumeric (curcum), este cea de tratament naturist (popular) impotriva gastroenteritei. Lassi-ul indulcit cu zahar da o placuta somnolenta, deci se recomanda anxiosilor si insomniacilor.
Iata cateva idei pentru un Lassi de zile mari:
Lassi simplu
Patru parti iaurt (clasic sau de baut)
o parte lapte gras (3,5 % grasime)
o parte apa
sare dupa gust
Se pun in blender toate ingredientele, se mixeaza la viteza mare (pana capata o consistenta spumoasa), se toarna in pahare si se consuma ca atare sau la masa de pranz alaturi de vinete prajite, cartofi copti gratinati cu branza sau dovlecei gratinati.
Pentru un gust autentic indian, prajiti chimen pe o tava curata, la cuptor, apoi rasniti-l pana devine pulbere si amestecati cate o lingurita de pulbere in fiecare cana de lassi.
Pentru un efect ultra-racoritor, adaugati cate 3 frunze de menta (tocate marunt) pentru fiecare portie. Daca e foarte cald afara, dublati cantitatea de chimen. Impreuna cu menta, acesta va va trimite intr-o veritabila oaza.
Mango Lassi
250-300 ml de iaurt obisnuit
Un mango copt (fara seminte, decojit)
O lingurita-doua de miere (in functie de cat de dulce este mango-ul sau cat de dulce va place)
Doua cuburi de gheata
Lapte gras (o cescuta) - optional
Mango-ul se taie in felii, pastrandu-se doua-trei feliute pentru ornat.
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana obtineti consistenta dorita. Lapte se pune daca doriti ca bautura sa fie mai "bogata", spumoasa.
Poate fi consumat ca desert sau ca gustare, alaturi de biscuiti.
Lassi cu Litchii (lychee) si lime
Acest sortiment este deosebit de parfumat si racoritor. Are un imediat efect tonic si revigorant.
Se prepara ca lassi-ul de mango, inlocuind mango-ul cu o cescuta de litchii (proaspete, decojite, sau din compot) si un fruct lime (lamaie verde) decojit si taiat in sferturi. Cand taiati lime-ul, extrageti cu varful cutitului toti sambureii vizibili. Se adauga inca o lingurita de miere in cazul in care fructele sunt acre.
La final, puteti decora cu fasiute lungi si spiralate de coaja de lime.
Lassi cu ananas si menta
300 g ananas - curatat si tocat (pastrati si zeama rezultata)
O lingura zahar
200 ml iaurt obisnuit
200 ml lapte
3 linguri de menta proaspata, tocata marunt
Toate ingredientele se mixeaza in blender pana capata o consistenta cremoasa. Se toarna in 2 pahare si de decoreaza cu cate 2-3 frunzulite de menta.
Pana la Craciun mai avem...
reclama google
About Me
Lista mea de bloguri
Click pentru zodia ta
Categorii
- Amestecate (48)
- Calatorii (1)
- Casă si gradină (20)
- Christmas (374)
- Colinde (30)
- Colinde de Craciun (32)
- Colinde video (51)
- Corp (50)
- Craciun (471)
- Crafts (7)
- Datini (15)
- Decoratiuni de Craciun (11)
- desert (1)
- Did you know? (2)
- Diete (31)
- Fata (32)
- Frumusete (194)
- Funny (54)
- Iarbatorile de iarna (1)
- Iarna (16)
- Imagini de Craciun (23)
- Imagini de Craciun animate (gif) (7)
- Imagini de iarna (23)
- Legende de Craciun (16)
- Machiaj (33)
- Mesaje de Craciun (11)
- Moda/Fashion (24)
- Mos Nicolae (12)
- mp3 (2)
- Muzeul Satului Valcean (1)
- Muzica (30)
- Obiceiuri de Craciun (37)
- Organizare (3)
- Par (42)
- Poezii de Craciun (8)
- Poezii de Iarna (8)
- Povesti de Craciun (30)
- Povestioare (27)
- Prajituri (3)
- Ramnicu Valcea (1)
- Recipe (21)
- Retete (169)
- Retete bebelini (1)
- Retete de Craciun (58)
- Retete de post (9)
- Retete de Revelion (9)
- retete vegetariene (16)
- Revelion (13)
- Salate (5)
- Sanatate (194)
- Sanatate si frumusete (17)
- Santa (95)
- Sarbatorile de iarna (477)
- Sfatul zilei (5)
- Sms de Anul Nou (1)
- Stiati ca ? (62)
- Superstitii de Anul Nou (19)
- Ten (10)
- Traditii de Anul Nou (35)
- Traditii de Craciun (127)
- Traditions (96)
- Trilulilu (28)
- Unghii (5)
- Urari de Anul Nou (2)
- Urari de Craciun (9)
- Utile (219)
- Valentine's day (1)
- Vedete (22)
- Versuri (8)
- Versuri colinde (22)
- Videos (58)
- Wallpapers (5)
- X-mas (120)
- Youtube (8)
- Zodii (5)
Arhivă blog
-
▼
2013
(313)
- ► septembrie (34)
-
▼
august
(41)
- 6 semne că nu te hrăneşti corespunzător
- Cele mai eficiente masti antirid naturale
- Cele mai simple tratamente pentru arsurile solare
- Tratamente naturiste impotriva caderii parului
- Idei creative de reciclare!
- Lassi - sau cum sa te racoresti sanatos, in stil i...
- Compotul de fructe - dezvaluiri noi despre o retet...
- Sfecla rosie, un medicament natural
- Ananasul - sănătate exotică
- Locul de legenda al zodiei tale
- Curiozitati despre uleiul de shea
- Salată de mozzarella
- Gazpacho
- Lămâi umplute cu amestec grecesc
- 5 obiceiuri proaste care de fapt iti fac binesa
- 3 pacate care te fac mai frumoasa
- 20 de paradoxuri care iti fac viata mai usoara!
- 3 strategii pentru picioare mai frumoase
- Unghiute de Craciun!
- 6 metode inedite de a folosi ghivecele metalice
- 8 gustari de vara sub 90 de calorii
- Reguli de eticheta pentru mireasa pe Facebook
- Christina Aguilera- El Beso del Final
- Trucuri de beauty pentru situatiile de urgenta!
- Mituri alimentare care te ingrasa
- Tarta cu zmeura
- Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum te impaci...
- Cum sa iti prinzi parul cu ajutorul unei esarfe
- Femeia si femeile; cliseele si individul
- Ingrijirea parului in timpul verii
- Porumbelul, pasarea cu pasiune erotica
- Exercitii zilnice!
- Piersici turtite
- Cel mai bun anti-rid - prietenii
- Detoxifiere cu pepene galben
- Distractie si tonifiere: antrenament de 10 minute ...
- Dezavantajele folosirii produselor cosmetice
- Horoscop: Porecla zodiei tale
- Sportul pentru lenesi
- 5 beneficii ale sarutului
- Sorbetul, desert rapid de vara
-
►
2012
(215)
- ► septembrie (57)
-
►
2011
(526)
- ► septembrie (21)
-
►
2009
(168)
- ► septembrie (16)
luni, 26 august 2013
Lassi - sau cum sa te racoresti sanatos, in stil indian
Publicat de Kathya03 la 20:40
Etichete: Diete, Recipe, Retete, Retete de post, retete vegetariene, Sanatate, Utile
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu