luni, 6 mai 2013

Top 10 Alimente pentru o VIATA plina de ENERGIE


Este important sa cunoastem putera energetica si nutritionala a alimentelor, pentru ca hrana sanatoasa reprezinta un pilon de baza al sanatatii.
Culoarea alimentelor este importanta, precum si clasa acestora. De exemplu alimentele inchise la culoare, “mov”, sunt cele mai bogate in antioxidanti din natura. Fructele reprezinta o veritabila sursa de energie, vitamine si fibre, pe cand legumele contin fibre, minerale si nutrienti necesari orgaismului, dar au mai putine calorii decat fructele si nu predispun la balonare.

ALIMENTE ENERGIZANTE: 

AFINELE

Afinele sunt bogate in antioxidanti si vitamina C, fiind considerate veritabile surse de energie. Este recomandat sa le consumati crude, pentru a le pastra proprietatile sanatoase.

NUCILE

Multa sanatatate sta ascunsa intr-un miez de nuca. Nucile contin nutrientii creierului, sunt bogate in acizi grasi omega si au proprietati de stimulare a regenerarii nervoase, combat oboseala si previn distrugerea neuronilor.

PRUNELE

Pline de antioxidanti, fibre si vitamine, prunele sunt indicate in perioadele de refacere dupa suprasolicitari sau in convalescenta. Sunt recomandate si prunele uscate. V-am facut pofta, nu-i asa?

STRUGURII

Strugurii sunt atat de energizanti, incat pot tine locul unei mese. Sunt bogati in fibre si carbohidrati de buna calitate, ajutand ficatul si refacand depozitele energetice ale organismului.

VARZA

Varza este recomandata a fi consumata singura si nu ca garnitura, asa cum suntem obisnuiti, pentru ca poate fermenta in prezenta altor alimente si duce la balonare. Salatat de varza cu marar, morov, putin piper si busuioc (fara sare caci varza contine oricum foarte mult sodiu si iod), cu putin ulei de masline poate fi consumata la una din cele doua gustari ale zilei.
Varza este considerata unul din cele mai complexe si complete alimente, reprezentand beneficii fascinante pentru sanatate.
Varza, ca si toate legumele, isi pastreaza proprietatile daca este consumata in stare proaspata.

PEPENELE

Atat pepenele rosu, cat si cel galben, prezinta o cantitate mare de glucide, dar si de apa, avand efecte rapid energizante. Cu alte cuvinte va recomandam in locul unei bauturi energizante cateva felii de pepene!

SPANACUL

Ca spanacul sa isi pastreze calitatile este recomandat a fi consumat proaspat, crud, in salatele de primavara. Are un gust consistent, fiind mai gustos decat salata.

SEMINTELE

Semintele sau miejii samburilor inmagazineaza nutrienti importanti pentru viata, doar din ele mai tarziu se va dezvolta o noua planta. Acesti nutrienti sunt deosebit de sanatosi pentru om. Pentru a pastra insa proprietatile acestor fructe oleaginoase este necesar ca semintele sa nu fie preparate termic, ci consumate crude.

CARNEA DE PESTE

Desi nu contine atat de multe vitamine ca fructele sau legumele, totusi carnea de peste prezinta nutrienti “marini” pe care nu ii gasim in alte alimente.
Carnea de peste (si oasele pestilor mici pe care le putem consuma) contine fosfor, calciu si o serie de grasimi foarte utile sanatatii creierului si a sistemului nervos.
Pestele este indicat a fi consumat la cateva zile, in mod constant, nutritionistii afirmand ca nu putem consuma atat peste cat sa ne faca rau.

ARDEII

Stiati ca ardeii se numara printre cele mai bogate alimente in potasiu, avand un continut al acestui mineral mai mare decat in cazul bananelor?

















0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template