vineri, 5 aprilie 2013

Rucola - de opt ori mai sănătoasă ca salata verde


Rucola este o plantă cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemănătoare cu cele ale păpădiei, însă sunt rotunjite la margini. 
E folosită în bucătărie încă din timpul romanilor, care spuneau că are proprietăţi afrodisiace. Şi e mult mai bogată în vitamine ca salata verde. Rucola conţine cam de opt ori mai mult calciu, de cinci ori mai multă vitamina A, C şi K, şi de patru ori mai mult fier ca salata verde. Mai conţine magneziu, potasiu şi cupru.

Deşi se foloseşte ca o salată, rucola face parte din familia legumelor crucifere, alături de broccoli şi conopida.  Cruciferele au un rol important în prevenirea cancerului.

Cel mai indicat este să consumaţi rucola crudă, căci aşa puteţi beneficia de toate proprietăţile ei. Vă recomandăm o reţetă faină:


Salată de cartofi şi rucola

Ingrediente

700 gr cartofi
o pungă de frunze de rucola tăiată mărunt
120 ml de iaurt
60 ml maioneză
o legătură de ceapă verde, tocată
o legătură de mărar, tocat
sare, piper

Mod de preparare

Cartofii se fierb în apă cu sare timp de 15 – 20 de minute. Se scurg de apă şi se taie în patru.

Iaurtul se amestecă cu maioneza. Într-un vas combinaţi toate ingredientele, amestecând cu grijă, să nu zdrobiţi cartofii. Se dă la rece cel puţin o oră înainte de servire.

Poftă bună!

sursa: gustos.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template