luni, 1 aprilie 2013

Cum gatim de post cu dovlecei



Dovleceii: alta varianta excelenta pentru un meniu diversificat de post. Dovleceii au marele avantaj ca pot fi pregatiti in foarte multe moduri: la cuptor, la gratar, prajiti, la aburi...

In ceea ce priveste substantele nutritive, afla ca dovleceii au foarte putine calorii (aproximativ 15 calorii per 100 g de dovlecel) si contin cantitati folositoare de potasiu, vitamina A si magneziu.

Iata cateva retete interesante cu dovlecei:

Dovlecei pane cu sos de rosii

Ingrediente: doi dovlecei, un catel de usturoi, o ceapa, 100 g masline, 5 linguri ulei, o cana de vin alb, o lingura de faina, bulion de rosii, zeama de lamaie, busuioc, o legatura de patrunjel, sare si piper

Mod de preparare: Dovleceii se taie in rondele de cam un centimetru grosime. Se condimenteaza cu sare, piper si putina zeama de lamaie, apoi se trec prin faina si se prajesc bine, pe ambele parti. Separat, se toaca marunt ceapa si usturoiul, se calesc cateva minute, apoi se adauga bulionul, vinul si zeama de lamaie. Se presara piper si verdeata tocata si, la sfarsit, maslinele. Sosul se adauga peste dovleceii prajiti. Se serveste cald.



Supa crema de dovlecei

Ingrediente: un cartof, doi dovlecei, o ceapa, sare, marar

Mod de preparare: Se toaca legumele si se pun la fiert in apa cat sa le acopere. Cand e fiert cartoful, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu ajutorul blenderului. Se adauga sare, dupa gust. In farfurie, se pot adauga si marar si o lingura de ulei de masline.




Paste cu dovlecei


Ingrediente: 250 gr paste, 4 dovlecei, 1 ceapa, 1 cana de bulion, 1 catel de usturoi, ardei iute tocat, rozmarin, jumatate de lingurita de zahar, 2 lingurite ulei de masline, sare, piper

Mod de preparare: Fierbem pastele in apa cu sare. Separat, curatam dovleceii de coaja, apoi ii dam pe razatoare. Tocam ceapa si usturoiul si le adaugam intr-o tigaie cu putin ulei, alaturi de dovlecei. Tinem pe foc pana se inmoaie dovlecelul, apoi adaugam sosul de rosii si restul ingredientelor. Lasam sa fiarba cam 10 minute, amestecand des. Se adauga sosul peste paste, se serveste cald.




Sursa: gustos.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template