miercuri, 9 decembrie 2009

Reteta de Piftie Racita la Frigider

Timp de preparare: pregatire: 30 minute, fiert carnea: 3 ore, inchegare: 12 ore.
Ingrediente: picioarele si toate partile gelatinoase de la porc, 1/2 kg de carne macra de porc, vita sau pasare, 2 capatani de usturoi, 2 lingurite de sare, apa.
Ustensile de Bucatarie: strecuratoare, spumiera
Electrocasnice: aragaz, frigider

retete traditionale romanesti piftie ingrediente

Puneti la fiert pe aragaz bucatile gelatinoase de porc, impreuna cu 1 lingurita de sare. Este foarte important ca acestea sa fiarba foarte bine, altfel piftia nu se va inchega. Peste o ora si jumatate adaugati si restul de carne, care fierbe mai repede si le mai lasati pe aragaz inca o ora si jumatate sau pana cand vedeti ca toata carnea se desprinde cu usurinta de pe oase, iar cantitatea de apa s-a injumatatit. Dupa ce a fiert, lasati sa se raceasca si dezosati carnea. Puteti sa dati deoparte si bucatile de grasime sau cartilagii, daca nu va plac, sau daca doriti o reteta mai dietetica.

retete traditionale romanesti piftie carne dezosata

Curatati si pisati usturoiul si il adaugati in zeama de la carne, pe care o si potriviti de sare, dupa gust.

retete traditionale romanesti piftie usturoi


sursa:pofta-mare.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template