miercuri, 22 aprilie 2009

Cearcanele

Indiferent de varsta sau de stilul de viata, orice femeie se confrunta cu aparitia cearcanelor. Este inevitabil acest lucru. Singurul lucru pe care putem sa il facem este sa le mascam.

Cauzele aparitiei cearcanelor:
Ereditatea - daca cearcanele ti-au aparut inca de la o varsta frageda, inseamna ca le-ai mostenit de la un membru din familie.

Oboseala/ lipsa somnului - stresul, surmenajul fizic, timpul indelungat petrecut in fata televizorului sau al calculatorului, orele putine de somn si noptile pierdute reprezinta alti factori care favorizeaza aparitia pungilor de sub ochi.

Expunerea la soare - prea mult modifica pigmentarea naturala a pielii la suprafata, implicit si a pielii de sub ochi.

Sarcina si menstruatie - pielea poate deveni mai palida in timpul sarcinii si a menstruatiei, lucru care permit accentuarea venelor de sub ochi.

Deshidratarea si alimentatia deficitara la capitolul vitamine;

Alergiile si demacherea necorespunzatoare - seznatia de mancarime si scarpinarea acelei zone de piele, dar si demachierea agresiva pot determina iritarea si implicit schimbarea culorii tegumentului din jurul ochilor;

Varsta: daca ai o predispozitie catre cearcane, inaintarea in varsta (si diminuarea calitatii pielii) va accentua si mai mult diferenta de nuanta dintre pungile de sub ochi si restul fetei.

Iata cateva solutii naturiste pentru a preveni si pentru a trata cearcanele!

Cea mai simpla si cea mai eficienta metoda pentru a preveni sau trata cearcanele este somnul. Cel mai bun somn este intre orele 23 si 7 dimineata

Bea multe lichide - cel putin 2 litri de apa pe zi, cu un pic de lamaie, iti vor mentine pielea perfect hidratata si elastica.

Aplicarea unor felii de castravete sau de cartof crud pe zonele cu probleme pentru apoximativ 30 de minute, 1-2 dati pe saptamana.

Comprese cu ceai. Poti aplica compresele fie cu dischete de vata, fie direct pliculete de ceai. O alta metoda este ca dupa ce iti prepari ceaiul sa il bagi la congelator pentru a obtine cuburi de gheata. Tine cuburile de gheata pe ochi (deasupra unei dischete demachiante) timp de 20 de minute.

O masca cu lapte praf si miere - amesteca o lingurita de lapte praf cu 1 lingurita de miere de albine. Aplica aceasta compozitie peste cearcane si lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute.

Uleiul de migdale este extrem de hranitor pentru piele. Maseaza zona ochilor cu ulei de migdale in fiecare zi, timp de doua saptamani.

Maseaza-ti cearcanele cu orice tip de crema tinuta in prealabil la rece inainte sa intri in pat pentru cateva minute.

Tratamente cosmetice
In majoritatea saloanelor de infrumusetare exista diverse tratamente cosmetice. Ai mare grija ce tratament alegi, pielea din jurul ochilor este foarte sensibila.

Poti masca cearcanele folosind anticearcan sau fond ten. Acestea trebuie sa fie hranitoare. Cele mai bune fonduri de ten sunt cele mate. Aplica intai fondul de ten pe toata fata si apoi foloseste anticearcanul, care neaparat trebuie sa fie cu o nuanta mai deschis decat fondul de ten.

Sursa : revistalook.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template