Ingrediente: 3 albusuri; 200 g. zahar; 400 g. migdale macinate; 1 1/2 lingurita scortisoara; 4 picaturi esenta de migdale.
Se bate albusul cu zahar pana incepe sa straluceasca si sa se ridice tepi. Se pastreaza din aceasta compozitie 3 linguri pentru decor (la frigider)
In restul de bezea se inglobeaza 350 g. migdale, scortisoara si esenta de migdale. Se da la rece aluatul 3 ore.
Cuptorul se incinge la 150 grade C. Se tapeteaza cu hartie de copt doua tavi. Se presara restul de migdale pe o foaie de hartie de copt si se intinde deasupra o foaie de aluat groasa de 1 cm.
Se decupeaza din ea stelute, cu ajutorul unei forme speciale.
Inainte de a taia urmatoarea steluta, se inmoaie forma in apa si se scurge putin.
Stelutele se aseaza in tavi si se lasa la congelator cca. 15 minute. Se ung in final cu glazura si se coace fiecare tava la cuptor timp de cca. 15 minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu