duminică, 21 noiembrie 2010

Sarutari de caramel cu miere si scortisoara


-ingrediente pentru cca. 80 de bucati

Pentru blat:
- 250 g. faina
- 150 g. unt
- 100 g. zahar
- 1 galbenus
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 praf sare

Pentru caramel:
- 100 g. zahar
- 125 ml. frisca
- 75 g. miere
- 1/2 lingurita scortisoara


1. Se framanta un aluat din faina, unt, zahar vanilinat si sare.
Se infasoara in folie si se da la frigider 30 de minute.
Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi si se incinge cuptorul la 180 grade C.

2. Se mai framanta o data aluatul, se fac cca. 20 de bilute si se aseaza pe tavi.
Cu coada unei linguri se fac gropite in fiecare biluta.
se coc fursecurile cca. 15 minute si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

3. Pentru prepararea caramelului, se aseaza zaharul intr-o craticioara si se lasa sa se caramelizeze la foc mijlociu; se adauga frisca, miere si scortisoara.
Se da totul in fiert si se lasa sa fiarba amestecand timp de cca. 5 minute.

4. Crema fluida de caramel se toarna intr-un ibric si de acolo se repartizeaza in mijlocul fursecurilor; se lasa sa se intareasca.


Extra-sfat: Sarutari de fructe
In loc de crema de caramel, in mijlocul fiecarui fursec se aseaza portii mici de jeleuri de fructe, ce se incalzesc in prealabil...

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template