miercuri, 12 august 2009

Vinete umplute cu carne tocata, rosii si mozzarellla

Timp de preparare: 30 min.; 360 calorii per portie; 12 g grasimi; 6 g nesaturate.

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • Sare
  • 4 rosii
  • 2 fileuri de sardine (din conserva, scurse de lichid)
  • 400 g amestec de carne tocata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri patrunjel verde, tocat
  • 1 lingurita rozmarin si cimbru, tocate
  • 100 ml vin rosu, sec
  • 125 g mozzarella

Mod de preparare:

PASUL 1. Spala vinetele si taie-le pe lungime, in felii de 1 cm grosime. Presara-le cu sare si lasa-le deoparte timp de 15 minute. Intre timp, spala rosiile si taie-le felii. Clateste sar­­delele cu apa rece si toaca-le marunt. Incinge uleiul intr-un vas separat si rumeneste carnea tocata peste care ai pus pasta de rosii. Adauga vinul, verdeata si sardelele si continua sa tii pe foc timp de cinci minute.

PASUL 2. Taie branza cubulete. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200oC. Tapeteaza feliile de vinete cu hartie absorbanta si asaza-le intr-o tava de friptura, una langa alta. Incorporeaza cubuletele de branza in carnea rumenita si imparte 3⁄4 din cantitate pe feliile de vinete. Asaza deasupra felii de rosii si apoi imparte carnea ramasa. Da la cuptor timp de 15 minute. Serveste ornat cu verdeata proaspata, tocata.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template