marți, 18 noiembrie 2008

Cu ce masti te rasfeti in sezonul rece

Lunga vara a luat sfarsit, iar tenul tau resimte din plin capriciile vremii si da semne de numultumire: se usuca, se descuameaza si se irita foarte des. Iarna, nici tenul tau nu mai produce la fel de mult sebum ca in timpul verii, motiv pentru care pielea ta este mai putin protejata.



De ce avem nevoie de masca



Daca credeai ca tenul se multumeste doar cu un demachiant si o crema, ei bine, te-ai inselat. O data pe saptamana, ofera-i o atentie speciala: masca cosmetica. Pe langa rolul de curatare in profunzime a tenului, pe care il indeplinesc aproape toate mastile, ele aduc si alte beneficii: stimuleaza circulatia sanguina si vasele periferice, regenereaza, calmeaza si catifeleaza epiderma si inchid porii. In functie de rolul pentru care au fost concepute, mastile cosmetice se impart in : hidratante, nutritive, calmante, decongestionante si tonifiante.


Naturale sau din comert?



Desi mastile naturale, preparate in casa, sunt foarte populare, pentru rezultate mai puternice incearca si din cele oferite de industria cosmetica. Explicatia este simpla. Pentru a te proteja de substantele nocive din mediul exterior, pielea ta este dotata cu o bariera chimica. Nu orice substanta poate trece de acest sistem de apararare al pielii. Substantele naturale, patrund doar in straturile superficiale ale epidermei avand rezultate la fel de superficiale. In schimb, ingredientele active din mastile create in industria cosmetica sunt introduse in molecule care joaca rolul de transportori celulari. Astfel, ingredientele benefice sunt „teleportate” in straturile profunde ale pielii, acolo unde este ceruta prezenta lor. Daca toate problemele s-ar rezolva cu apa de castraveti, de ce ar mai avea nevoie Jane Fonda de masti cu caviar si alte produse cosmetice?


Ce masti ne facem iarna



In sezonul rece, mai mult ca oricand, tenul are nevoie de protectie. De aceea, cele mai indicate sunt mastile nutritive. Acestea au in formula lor vitamine si substante hranitoare care refac bariera de protectie a tenului. Sunt excelente mastile care contin vitamina E, ulei de masline, ceramide, liposomi, ulei de avocado, ulei de jojoba, unt de karite, acid hialuronic. Daca vrei putin rasfat, ofera-i tenului o masca cu caviar. Sunt disponibile in cabinetele cosmetice. Daca tenul tau este foarte sensibil si se inroseste usor, alege o masca cu efect calmant si decongestionant. Contin extracte de plante care linistesc si calmeaza roseata tenului cum ar fi cele de nalba sau musetel, calendula si tei. Mastile cu extract de castan fac minuni pentru tenul afectat de cuperoza intrucat, acest ingredient are un efect vaso-constrictor. De asemenea calmante excelente pentru ten sunt azulena si alantoina.





Cum se aplica



Acum cand stii ce masca sa-ti alegi din rafturile de cosmetice, tot ce-ti mai lipseste sunt instructiunile de utilizare. Conceputa ca o ingrijire intensiva a tenului, masca este recomandata o data pe saptamana. Se aplica pe un ten perfect curatat prin demachiere sau chiar baie de aburi. Cand iti pui masca nu fa economie si da un strat mai gros. Evita zona buzelor si a ochilor care sunt foarte sensibile. Trebuie sa suporti masca timp de 20-30 de minute pana se usuca. In acest interval este indicat sa stai cat mai relaxata, sa nu vorbesti la telefon sau sa te implici in alte activitati care solicita musculatura faciala. Evident, ar fi de dorit ca iubitul tau sa nu te vada cu masca pe fata. Anumite dedesubturi ale feminitatii e bine sa le pastram doar pentru noi. Pe el lasa-l sa se bucure doar pe urma, de rezultat. Masca se inlatura cu apa calduta si, in final, vei vedea ca a meritat efortul: pielea ta e ca de bebelus!
Sursa: unica.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template