duminică, 14 august 2011

Cele mai bizare lucruri de pe Pamant

Mai jos veti gasi cateva lucruri bizare si interesante de pe intreg globul pamantesc:


  • In 1783 o eruptie de gheata a aruncat in aer atat de mult nisip incat a putut bloca soarele pentru o perioada asupra Europei.

  • Aproape 20 pana la 30 de vulcani erup in fiecare an, majoritatea sub mare.

  • Un rau curge sub Nile. Un rau ce are de 6 ori mai multa apa decat Nilul la suprafata.

  • Lakul Bosumtwi din Ghana a fost format intr-un loc facut de un meteorit.

  • Pe coasta din Florida este un hotel sub apa. Oaspetii inoata sa ajunga pana la el.

  • Locul cu cel mai puternic vant se afla in Commonweakth Bay, Antartica.

  • In 1934, o rafala de vant a atins viteza de 371km/h, in New Hampshire, USA.

  • Copacul Baobab care creste in desert poate stoca pana la 1000 l de apa in trunchi.

  • Cel mai batran copac din lume se afla in California si este un pin pe nume “Methuselah” in varsta de 4600 ani.

  • Cel mai inalt si mare copac din lume se afla tot in California si are 84 m inaltime si latime 29 m.
    Baobab
  • Eucaliptul creste cel mai repede. 10 m intr-un an.

  • Pestele Nototenia are o proteina in sange care nu-l lasa sa inghete de aceea poate trai in ape inghetate.

  • Complexul industrial din Cubatao , Brazilia este cunoscut ca Veala Mortii, deoarece poluarea a distrus copacii si planetele din imprejurimi.

  • Cei mai vechi munti din lume se afla in Scotland. Se estimeaza ca au aproximativ 400 milioane de ani.
  • Istoria cosmeticii



    Pamantul este un imens laborator botanic care dezvaluie proprietati ale plantelor nebanuite si care constituie baza cosmeticii moderne.
    De la padurile amazoniene pana la podisurile chineze, calatorind de-a lungul celor cinci continente, descoperim formule milenare extrase din plante si arbori cu proprietati curative.

    Europa
    Intr-un orasel din Pirinei, numit Cauterets, exista un izvor termal renumit datorita rezultatelor uimitoare in tratamentele dermice. Apa acestui izvor este bogata in sulf, saruri minerale, siliciu si magneziu, elemente cu excelente proprietati antimicrobiene. Aceata purifica epiderma, vindeca acneea si echilibreaza functiile celulelor cutanate. Firme prestigioase din industria cosmetica au dezvoltat linii de produse pentru tenurile grase care contin apa de Cauterets.

    De-a lungul coastei Bretaniei, in nordul Frantei, sunt reunite mai multe clase de alge foarte apreciate in cosmetica. Una dintre acestea este alga roz, cunoscuta si sub denumirea de Coralline oficinalis si care este folosita ca ingredient cosmetic pentru eliminarea semnelor de oboseala ale pielii si pentru contracararea semnelor imbatranirii tenului. O serie de laboratoare de cercetare, realizeaza produse cosmetice folosind in formulele lor molecule obtinute din aceste alge.
    Mirtul este originar din Grecia. Macedonenii faceau din florile lui o apa aromata cunoscuta sub denumirea de Apa Ingerilor a carei principala calitate era catifelarea pielii. In zilele noastre laboratoare cosmetice renumite folosesc florile de mirt pentru proprietatile lor antiseptice si dezinfectante, mai ales pentru realizarea produselor care sa inchida canalele sebacee.


    Africa
    De secole femeile marocane isi aplica pe piele un ulei extras din fructele copacului numit argan (Argania spinosa), foarte bogate in acid oleic. Companiile cosmetice franceze au elaborat linii de produse care incetinesc procesul de imbatranire a pielii, bazate pe uleiul de argan (datorita actiunii de combatere a radicalilor liberi).
    Insula Madagascar este un adevarat paradis botanic cu peste 12.000 de specii de plante. Cea care a atras insa cel mai mult atentia este brebenacul (Vinca difformis) pentru cele peste 50 de molecule continute care protejeaza planta de insecte, animale, sau daunatori. Populatia nativa foloseste sucul radacinii acestei plante ca antibacterian ocular, iar laboratoarele cosmetice folosesc semintele in produsele cosmetice pentru reinnoirea celulara.
    Limba mielului (Borago officinalis) este o planta originara din Africa Centrala din a carui radacini se faceau diferite feluri de mancare cu legume uscate dar si infuzii cu efect diuretic. Mai mult, din florile acestei plante, a fost extras un ulei pe care l-a descoperit industria cosmetica moderna, si care este foarte bogat in acizi grasi esentiali, indispensabili pentru organismul uman. Acest ulei are un efect antirid, creste elasticitatea pielii si imbunatateste tonusul dermei. Acest ulei este folosit ca ingredient principal in produsele destinate tenurilor mature.


    America
    De origine mexicana, arborele de mimoza (Mimosa tenuiflora) se aseamana foarte mult cu salcamul. Folosit de populatia civilizatiei maya in diverse unguente, a fost o adevarata revelatie in timpul cutremurului din 1805: pudra obtinuta din scoarta, aplicata pe arsuri, calma durerea si accelera refacerea epidermei, fara ca in urma vindecarii sa ramana cicatrici.
    In exuberanta flora amazoniana, dintr-un mic bob oleaginos, creste o planta mare si viguroasa precum palmierul. Analizandu-i capacitatea exrtaordinara de crestere si reproducere, specialistii unei importante firme frantuzesti au extras din aceasta planta un element cu o mare putere de regenerare.
    Industria cosmetica moderna foloseste un ulei extras din samburii unui arbust numit kerria care creste in sudul continentului american. Acest ulei este foarte bogat in acizi grasi esentiali, cu o mare putere antiinflamatoare si de vindecare, de aceea se gaseste in componenta multor produse destinate tenului uscat sau sensibil.


    Asia

    Marea Moarta a fost intotdeauna o resursa nesecata de saruri si minerale ale caror proprietati le-au recomandat cu succes atat in medicina, cat si in cosmetica. In prezent, mai multe firme din industria cosmetica au elaborat produse a caror formule sunt bazate pe saruri si argila din Marea Moarta, datorita proprietatilor mineralizante ale calciului, fierului, zincului si potasiului existente in apa.
    Cultura milenara chineza a dezvaluit cosmeticii moderne o rezerva inepuizabila de ingrediente.

    Ginkgo biloba. Este un arbore care a supravietuit din flora preistorica. Considerat de chinezi arborele sacru, a fost folosit de secole ca un elixir al tineretii. Pe langa efectul de intinerire, favorizeaza circulatia sangelui, elimina toxinele din corp si protejeaza membrana celulara. Este folosit mai ales in produsele pentru ingrijirea zonei ochilor.
    Iarba de roua (Cyanotis arachnoides). Aceasta planta a fost folosita in China imperiala pentru a trata infectiile reumatice. Laboratoare prestigioase au cercetat proprietatile acestei plante si au descoperit calitati surprinzatoare: regleaza mecanismul hidratarii epidermei si favorizeaza coeziunea dintre celule si stratul cornos.
    Ginseng. Radacinile acestei plante au fost recunoscute inca din antichitate ca fiind "radacinile vietii lungi". Are efecte stimulatoare, iar extractul de ginseng este folosit in cosmetica datorita efectelor tonice si revigorante si de accelerare a procesul de restructurare celulara.
    Ceaiul verde. Bogat in vitamine si minerale, are o mare putere antioxidanta si de revigorare, si de aceea este folosit in foarte multe game de produse cosmetice.

    Oceania
    Civilizatiile
    primitive foloseau uleiul de arbore de ceai pentru a vindeca arsurile si pentru curatarea ranilor. In industria cosmetica moderna este un ingredient esential al samponului destinat parului sensibil.
    In Polinesia, locuitorii acestei insule paradisiace sunt imuni la soare. Secretul este ca ei se ung din cap pana in picioare cu ulei Monoi (Monoi de Tahiti), facut chiar de ei dupa o reteta simpla, prin macerarea florilor de tiare in ulei de cocos, pana cand uleiul devine parfumat. Acest ulei este folosit ca baza a liniilor de produse pentru protectia solara.



    Istoria machiajului
    Din cele mai vechi timpuri, cosmeticele au avut un rol deosebit de important in transfigurarea femeii. Aplicarea atenta a machiajului pe fata unei femei poate deveni astfel intalnirea dintre ceea ce este femeia si idealul ce si-l doreste in legatura cu persoana sa. Un "chip nou" poate conferi o mare incredere in sine, si in acelasi timp poate fi o experienta stimulatoare pentru iubit.

    Utilizarea machiajului a fost folosita pentru trezirea si stimularea anumitor sentimente si calitati, atat in persoana care priveste, cat si in cea care este machiata intr-un anumit fel.

    Machiajul face femeia sa se simta completa. Chiar si infatisarea cea mai naturala este cultivata deseori cu osteneala.

    Importanta cosmeticelor in zilele noastre poate fi masurata prin vanzarile enorme ale acestor produse, chiar si in zonele globului ce sunt considerate sarace.

    Traditii in arta machiajului

    In toate culturile, cosmeticele au ajutat la infrumusetarea chipului si au transformat adeseori un chip comun intr-o infatisare deosebita.


    In China, femeile obisnuiau sa isi faca un semn rosu in mijlocul fruntii. O practic asemanatoare mai exista inca in India si in Nepal, unde aceasta semnifica o angrenare in viata spirituala sau religioasa.

    In Egipt, femeile, dupa anumite bai parfumate, isi acopereau corpul cu farduri, apoi realizau machiajul fetei, un machiaj dificil, meticulos si cu mixturi complicate, cum ar fi faimosul "kohl" pentru inviorarea ochilor. Rujurile sub forma creioanelor, serveau la accentuarea stralucirii buzelor. De asemenea, anumite produse pentru mestecat intretineau gingiile roze si tari. Pentru obraji se foloseau diferite pudre si farduri pe baza de cinabru. Parul era pieptanat, impletit si parfumat.

    Nobilimea asiriana folosea cantitati foarte mari de parfumuri si produse cosmetice. Cuvantul arab, care a supravietuit pana in zilele noastre, pentru fardul de ochi (khol sau kohol), inseamna liniste, calm. La inceput egiptenii se serveau numai de sulfura de plumb, careia ii dadusera denumirea de kohol (kohl), apoi, cand au inceput sa foloseasca oxigenul de magneziu, i-au dat aceeasi denumire.

    Pentru machiajul ochilor se foloseau doua culori, si anume negrul (kohl) pentru pleoapa superioara si verdele malahit pentru cea inferioara. Femeile din antichitate aveau o stralucire deosebita a ochilor aplicand un bastonas inmuiat in khol direct pe pupila.

    Pentru a fi cat mai atragatoare si incitante, femeile isi colorau in rosu corai varful degetelor palmelor, degetelor de la picioare, calcaiele si uneori chiar si sfarcurile. Ele realizau aceasta cu ajutorul sucului de "kufra". Aceasta planta, cunoscuta sub numele de henna, era mult apreciata datorita florilor sale mici si a delicate si a unui parfum deosebit. Florile aveau forma de stele si cresteau in buchete, avand un suc rosu-inchis, provenind din frunze si tulpina. Timp de secole, femeile din intregul Orient au purtat aceste flori in par, au strivit frunzele, le-au pulverizat si le-au amestecat cu cateshu (vopsea extrasa dintr-un copac indian) pentru obtinerea colorantului necesar. Chiar si in zilele noastre, henna este folosit de multe femei, in special pentru vopsirea parului.

    In Grecia
    , femeile au folosit carbonatul bazic de plumb pentru a-si albi fata. Aceasta substanta a ramas populara timp de secole. Datorita actiunii sale toxice, aceasta substanta putea provoca chiar moartea celor care o foloseau.

    In Italia si mai ales in Roma, folosirea alifiilor si a fardurilor a fost foarte raspandita. In numeroase pravalii de specialitate se vindeau diferite produse de parfumerie. Ovidiu, in "Ars amandi" ("Arta iubirii"), a descris folosirea unor preparate cosmetice. El a publicat si un cod al cochetariei - "Cosmeticele lui Ovidiu", acesta fiind un vechi formular de retete cosmetice.

    Medicul imparatului Traian a publicat si el un formular de cosmetica, reproducand in parte retetele reginei Cleopatra. Aceasta lucrare s-a pierdut in timp, dar partile ei principale au fost reproduse de catre medicul roman Galenus, intemeiatorul galenicei, arta si stiinta prepararii medicamentelor. Parfumurile si produsele cosmetice s-au bucurat in tot imperiul roman de o mare cautare.

    Cruciatii au fost cei care au adus din Rasarit, printre altele, si diferite produse cosmetice, generalizandu-se astfel folosirea lor in toata crestinatatea.

    Din 1600, stiinta cosmetica a fost raspandita intre diferite grupuri: alchimisti, barbieri, farmacisti, coafori, cameristi si chiar doamne nobile.

    In zilele noastre datorita marilor descoperiri ale chimiei moderne, industria parfumurilor si apoi cea a produselor cosmetice au fost revolutionate.

    Lectia de machiaj- no.4

    Machiajul ochilor in functie de forma lor

    Ochii mari - desi in general sunt foarte apreciati, posesoarele unor astfel de ochi trebuie sa fie si ele atente, deoarece, daca printr-un machiaj necorespunzator ii maresc nepermis de mult, vor crea acea impresie de “ochi de broscuta”. Acesti ochi nu trebuie sa fie rimelati si pe genele pleoapei inferioare.

    Atentie si la fardurile sidefate, care maresc ochiul. In general nu exista restrictii, puteti sa experimentati, dar este bine sa tineti cont de aceste lucruri daca nu vreti sa-i surprindeti pe cei din jur cu ochii vostri “atat de mari”.

    Optati pentru un fard mat, preferabil mai inchis. Folositi pentru pleoapa mobila o nuanta mai inchisa si prelungiti pana in coltul sprancenelor cu aceeasi culoare, dar mai deschisa cu un ton. Evitati sa folositi creionul dermatograf pentru ungiul intern al ochiului, aplicati mai bine numai spre unghiul exterior. Puteti in schimb sa aplicati fard si pe pleoapa inferiora, imediat sub gene, acelasi ton inchis folosit pentru pleoapa mobila. Aceste sfaturi sunt valabile numai daca nu va doriti ca ochii vostri sa para si mai mari, si in mod deosebit pentru acei ochi proeminenti, usor iesiti din orbite.

    Ochii proeminenti - acestia sunt acei ochi care ies in afara, tinzand sa domine trasaturile fetei si pleoapele sunt prea pronuntate. Alegeti o nuanta medie sau inchisa pe pleoapa mobila pentru a minimiza aspectul lor. O linie trasata la baza genelor, atat pe pleoapa superioara cat si pe cea inferioara poate sa creeze un efect interesant si misterios. Folositi farduri mate iar dermatograful aplicati-l numai la unghiul extern, prelungind linia, pentru a oferi ochiului profunzime si a estompa proeminenta.
    Ochii mici - sunt ochii care in raport cu celelate trasaturi au dimensiuni mai mici. Evident ca acesti ochi nu au interdictie la fardurile sidefate sau crema. Folositi nuante pale si lucioase pentru umbra si aveti grija sa curbati genele cu ajutorul unui aparat special. Este preferabil sa alegeti si rimelul intr-un ton mai deschis, deoarece un rimel negru ii va face sa para si mai mici.

    Intensificati privirea trasand, cu eye-linerul sau cu dermatograful, conturul, atat pe pleopa de sus cat si pe cea de jos. Aplicati un ton mediu ( de exemplu bleu sau gri deschis) pe pliul ochiului. Folositi pentru contur un eye-liner cu o nuanta mai deschisa pe linia genelor, superiore si inferioare, prelungind pe intreaga linie a ochiului si depasind chiar ungiul extern. Se insista putin si pe ungiul intern (spre nas), care poate fi de asemenea usor prelungit. Important este ca pliul sa fie putin mai intens decat conturul si sa aplicati eventual cu degetul pe coltul extern al ochiului fard pentru a crea senzatia de “imprastiere”, care extinde putin linia ochiului.

    Ochii descendenti - pentru a ridica linia ochilor, se insista pe accentuarea pleoapei superioare, prelungind-o in exterior. Aplicati pe pleopa superioara, in unghiul interior, tonuri deschise, folosind farduri sidefate. Aplicati o culoare mai inchisa in unghiul exterior, in pliul pleoapei superioare, accentuand aceasta zona. Deci tonul culorii se accentueaza pe masura ce avansati dinspre interior spre exterior. Prelungiti linia cu un dermatograf sau un fard inchis, catre tampla, pentru a ridica forma ochiului.

    Ochii ascendenti - spre deosebire de ochii descendenti, la ochii ascendenti aplicati culoarea inchisa pe pleopa inferioara. Trasati o linie de culoare inchisa cu dermatograful (pe care il stergeti usor cu un betisor, pentru a imprastia culoarea) sau cu un fard inchis, la baza genelor inferioare, iar spre coltul exterior aplicati o culoare in aceeasi nunata, dar cu un ton sau doua mai deschisa. Important este ca fardul inchis sa fie aplicat in partea interioara, inspre nas, pe ambele pleoape, iar in exterior sa alegeti tonuri mai deschise.
    Ochii foarte apropiati - Pentru a reusi sa modificam acest aspect, trebuie sa concentram culoarea spre coda ochiului, evitand sublinierea unghiului intern. In partea din interior se aplica un fard pastelat, deschis, si se accentueaza unghiul extern, prelungind cat mai mult spre tample, pentru a crea impresia de extindere.

    Ochii departati - Se procedeaza invers, accentuand coltul interior printr-o nuanta inchisa. Aplicati aceast nuanta dinspre interior spre jumatatea pleoapei, culoarea degradandu-se spre exterior. Linia trasata cu dermatograful urmeaza aceeasi regula, puternica spre interior si subtiata inspre exterior.

    Ochii cu pleoapa cazuta - In niciuna caz nu se va prelungi machiajul inspre sprancene. Aplicati fardul numai pe pliul pleoapei, insistand pe linia pleopelor, imediat deasupra, respectiv sub gene. Acest tip de ochi necesita jocuri ingenioase de culori, folosind tonul mai inchis pe pleoapa inferioara.

    Tonul mai inchis nu inseamna foarte inchis, ci doar ca pe partea inferioara vom folosi de exemplu lila, sau roz pal sau bej, iar pentru partea superioara, cu exceptia liniei de la baza genelor, alegem o culoare foarte deschisa, aprope insesizabile, precum un alb mat, in niciun caz sidefat.

    Ochii adanciti in orbite
    - Acesti ochi au nevoie de un efect optic pentru o fi scosi in afara. Intotdeauna se va aplica fardul pe ambele pleoape, niciodata numai pe cea superioara. Alegeti nuante luminoase, precum roz pal sau crem deschis. Subliniati coltul exterior cu o linie mai groasa. Aceasta porneste subtire din coltul interior si se ingroasa treptat, pe masura ce avansam spre coltul exterior, unde culoarea trebuie sa fie mai inchisa.

    Lectia de machiaj- no.3

    Machiajul corector

    Machiajul corector
    are ca scop principal punerea in evidenta a trasaturilor atractive ale unei femei si camuflarea celor inestetice. Cu ajutorul produselor de umbra, se vor pune in valoare acele trasaturi pe care le consideram atragatoare: ochii, nasul, buzele sau barbia.

    De exemplu, nasul este unul din marile probleme estetice cu care ne confruntam.
    Pentru nasul lung se aplica o nuanta inchisa de fond de ten pe varful nasului, intinzand deasupra zonei exterioare a narilor. In acest fel, nasul va aparea mai scurt. Sau pentru nasul gros se aplica o nuanta inchisa de fond de ten pe varful nasului, inaintand pe cele doua parti laterale ale acestuia. In felul acesta, nasul va parea mai subtire.

    Obrajii sunt foarte importanti, iar de felul in care acestia sunt conturati depinde intreaga armonie a trasaturilor.

    Fruntea se poate corecta atat prin coafura cat si cu ajutorul machiajului. De exemplu, o frunte prea bombata este corectata prin aplicarea unei nuante mai inchise de fard pe zona proeminenta a acesteia.

    Ochii ar trebui machiati astfel incat sa tinda spre forma considerata ideala: ochii alungiti si migdalati. De exemplu, machiajul corector pentru pleope cazute se realizeaza prin aplicarea unui fard deschis la culoare pe pleoapa mobila, iar deasupra, pe arcada sprancenelor, se aplica o culoare mai inchisa. Linia sprancenelor trebuie sa fie usor in sus pentru a ridica pleopele cazute.

    Gura trebuie sa fie astfel conturata incat buzele sa nu fie nici prea subtiri, dar nici prea groase, realizandu-se o proportie echilibrata intre marimea buzei inferioare si a celei superioare.

    De asemenea, pentru aparitii pe scena, la emisiuni TV etc. se pot aplica gene false pentru a da un efect deosebit ochilor. Exista doua tipuri de gene false: cele obisnuite care au forma unei fasii si care pot fi modelate si fixate pe langa gene si cele “fir cu fir” care se aplica separat pe fiecare fir de geana. Genele “fir cu fir” arata mai natural decat cele sub forma de fasie.

    Ochii sunt considerati a fi "poarta sufletului", de aceea ei sunt foarte importanti pentru esteticieni, in vederea obtinerii unui machiaj cat mai perfect.

    Machiajul corector al ochilor este realizat cu ajutorul fardului de pleoape, care se prezinta intr-o gama din ce in ce mai variata, plina de nuante si cu ajutorul unui creion dermatograf folosit pentru conturarea ochilor, cu un tus lichid care se aplica folosind o pensula si cu ajutorul rimelului.

    Ochii migdalati reprezinta idealul, in ceea ce priveste frumusetea ochilor, si de aceea forma lor nu trebuie modificata prin machiaj. Fardul de pleoape e recomandat sa fie cat mai apropiat de culoarea irisului.

    In cazul ochilor rotunzi, fardul de pleoape se aplica numai pe pleoapa superioara, urmarind conturul ochilor pana la mijlocul pleoapei. Apoi se traseaza o linie orizontala care depaseste coltul extern al ochilor. Linia de contur porneste de la mijlocul pleoapei, apoi se traseaza o linie orizontala, lasand un spatiu pana la marginea genelor, zona care se umbreste cu tus. Genele vor fi periate catre exterior, iar rimelul se accentueaza de la partea cea mai ridicata a pleoapei pana la coltul extern al ochiului unde se insista mai mult pentru a obtine o alungire a ochilor.

    Daca aveti ochii proeminenti se va folosi un fard de pleoape mai inchis pe toata suprafata dar mai ales pe partea bombata. Daca pleoapa inferioara este si ea proeminenta se va machia cu acelasi fard inchis la culoare. In aceasta situatie, creionarea se face numai la unghiul extern al ochiului. Rimelul, de preferinta maro, va fi aplicat pe toata lungimea genelor.

    In cazul ochilor adanciti in orbite, fardul de pleoape va fi mai deschis si se va aplica si pe pleoapa inferioara. Fardul va fi mai accentuat catre extremitatea ochilor si mai estompat catre sprancene. Linia de contur ce porneste de la coltul interior al ochilor si va fi, la inceput, mai subtire si se va ingrosa pe masura ce ne apropiem de extremitatea ochilor. Spatiul dintre marginea pleoapei si linia de contur se va umple cu un fard deschis la culoare sau cu un tus alb.

    Daca aveti ochii mici, linia de contur se traseaza usor ascendent catre marginea exterioara a ochiului, la 1-2 mm de marginea genelor, putand depasi unghiul intern si extern al ochiului. Rimelul se va aplica pe varful genelor, prin miscari drepte de jos in sus.

    Daca aveti ochii descendenti, se va urmari atenuarea liniei descendente cu ajutorul fardului de pleoape care se va aplica din mijlocul pleoapei sub forma unei linii orizontale care va depasi coltul exterior. Cu ajutorul creionului de contur se va trasa o linie orizontala care de asemenea va depasi comisura ochiului. Spatiul dintre marginea pleoapei si conturul trasat se va umbri cu un fard deschis. Genele se vor rimela usor numai la varf la coltul extern al ochiului. Din mijlocul genelor pana spre coltul extern se vor rimela puternic imprimandu-le o curba ascendenta.

    In cazul in care ochii sunt prea apropiati, se vor folosi doua nuante de fard, unul deschis care se va aplica pe jumatatea interna a pleoapei superioare si unul mai inchis pe cealalta jumatate, estompandu-se spre sprancene. Rimelul se va aplica prin miscari oblice de jos in sus catre exterior.

    In situatia in care ochii sunt prea departati se va folosi un fard mai inchis la culoare pe jumatatea interna a pleoapei superioare si unul de nuanta mai deschisa pe cealalta jumatate.


    Mici trucuri pentru retusarea imperfectiunii buzelor
    Buzele perfecte nu se intalnesc prea des, de aceea, dupa stabilirea formei lor, putem recurge la anumite trucuri pentru a retusa astfel unele imperfectiuni.
    In cazul in care aveti buzele prea carnoase, se recomanda folosirea unui ruj de o culoare cat mai naturala care se va aplica in strat subtire. Conturul va fi trasat in interiorul conturului natural al buzelor micsorand astfel gura cu cel mult 1- 2 mm, neajungand pana la comisura buzelor.

    Buzele subtiri si lungi au nevoie de un contur care sa depaseasca usor conturul natural al buzelor fara a se accentua "V"-ul buzei superioare, iar conturul buzei superioare nu va ajunge pana la comisura. In aceasta situatie, rujul e recomandat sa aiba culori vii, iar pentru a reliefa buzele aplicati un strat de ruj, pudrati buzele si apoi rujati-le din nou.
    In cazul in care buzele au comisurile "cazute", conturul buzei superioare va fi desenat astfel incat la comisura sa avem o linie ascendenta, iar conturul buzei inferioare nu va ajunge pana la comisura.

    Daca aveti gura prea mica, conturul facut va depasi cu 1-2 mm conturul natural si comisura buzelor, iar rujul va fi ales in culori vii si va fi aplicat in strat ceva mai gros.

    Daca aveti gura prea mare, conturul va fi trasat in interiorul buzelor oprindu-se cu 2 mm inainte de comisura buzelor, iar rujul va fi ales in culori deschise.

    Buzele asimetrice se vor retusa spre a obtine o cat mai buna proportie. Astfel, in cazul buzei care este mai mare, conturul va fi trasat in interiorul conturului natural, iar buza mai mica se va ruja normal. Rujul aplicat pe buza mai mare va fi in strat mai subtire decat la cealalta.

    Ochiul proeminent

    Acest tip de ochi trebuie aplatizat cu ajutorul creionului de contur. Pleoapa mobila se va sublinia cu o linie de la coltul intern si pana la coltul extern al ochiului. Pleoapa inferioara se contureaza unindu-se orizontal cu linia de contur trasata pe pleoapa mobila. Se foloseste un fard mai inchis de la gene pana in scobitura ochiului si se continua cu o nuanta mai deschisa care se atenueaza spre spranceana. Sprancenele trebuie pensate pe orizontala si nu foarte subtire.






    Pometi interesanti
    Pentru fata rotunda, fardul de obraz se aplica intr-o directie ascendenta pentru a atenua rotunjimea fetei.
    Pentru o fata alungita, aplicarea fardului de obraz se face pe orizontala, sub osul zigomatic, pentru a reduce din lungimea fetei.
    La obrajii pronuntati, fardul de obraz se poate aplica pe partea cea mai proeminenta









    Nasul prea lungSe aplica o nuanta mai inchisa de fard pe varful nasului, intinzand pana la baza nasului cat si pe zonele exterioare ale narilor.









    Fruntea prea larga / lata
    (a nu se intelege frunte prea inalta sau prea bombata)
    Fruntea prea lata se va corecta prin aplicarea unui fond de ten mai inchis la baza sprancenelor care se estompeaza incet spre centrul fruntii pana la radacina parului. Sprancenele trebuie pensate ascendent deoarece fruntea va parea mai ingusta. Coafura recomandata este cea cu breton pe partile laterale ale fruntii.

    Lectia de machiaj- no.2

    Instrumente necesare pentru machiaj

    Aveti nevoie de:

    - o pensula pentru pudra pe care o veti folosi pentru toata fata
    - o pensula de marime medie pe care o veti folosi la definirea conturului
    - o pensula pentru fondul de ten care trebuie intins foarte bine
    - o pensula mai mica pentru ascunderea defectelor
    - o pensula mica pentru aplicarea rujului
    - cateva pensule pentru pleoape: uma mare pentru a acoperi toata pleoapa, una mica pentru a acoperi linia ochiului si una pentru a amesteca culorile in dorinta obtinerii unui anumit efect
    - o pensula mica pentru linia ochiului (partea de jos), pentru a micsora cearcanele

    Mai aveti nevoie si de:
    - fond de ten praf si crema
    - masti
    - creme
    - farduri pentru ochi
    - blusher
    - creioane
    - balsam de buze si ruj

    - bureti pentru fond de ten - sunt de doua tipuri:din latex sau din burete natural; ambele materiale dau un finisaj neted, uniform fondului de ten, insa cei din latex au avantajul de a fi mai ieftini; umezeste buretele si apoi stoarce-l pina cind este aproape uscat; aplica fondul de ten in citeva puncte de pe fata si intinde-l repede cu buretele; pentru rezultate optime, buretele trebuie sa fie atit de mic incit sa poata intinde fondul de ten in reliefurile fine din jurul ochilor, nasului si gurii.

    - puful pentru pudra
    - este disponibil in doua variante-din catifea sau din sau din spuma sintetica; cel din catifea da un aspect fin, neted, care insa nu este de durata; dupa ce ai aplicat fondul de ten, preseaza pudra cu ajutorul buretelui pe intreaga fata si apoi indeparteaza excesul cu o pensula mare speciala.

    - pensula pentru pudra - poate fi folosita in locul pufului, dupa cum urmeaza: trece pensula peste pudra compacta sau inmoaie-o in pudra pulbere si scutura excesul inainte de a o aplica.

    - pensula faciala - se foloseste pentru o curatire eficienta a tenului; este o pensula mica, rotunda, cu perii moi si minerul angulat; cu ajutorul ei se va masa un exfoliant facial sau un demachiant sub forma de spuma, stimulindu-se astfel circulatia si indepartindu-se murdaria si celulele moarte.

    Pentru zona ochilor:
    - aplicatorul din burete - se foloseste pentru intinderea fardului de pleoape; cu cit textura buretelui este mai fina, cu atit rezultatul va fi mai bun.

    - pensula pentru fard de pleoape
    - este adecvata unei aplicari usoare, in special pentru un efect de transparenta; ea nu trebuie supraincarcata cu fard, pentru ca risti ca o mare parte a acestuia sa cada pe pometi, in zona de sub ochi; acest tip de pensule au parul fin, moale; ele trebuie sa fie plate si suficient de inguste pentru a ajunge in zonele de la colturile ochilor.

    - pensula pentru tusul de pleoape
    - este foarte subtire si fina; umezeste mai intii pensula, apoi trece-o usor peste un fard de pleoape intr-o nuanta inchisa sau peste un tus de pleoape solid; deseneaza o linie fina la baza genelor superioare.

    - pensula pentru sprincene / pieptenul pentru gene - pensula se va folosi in directia naturala de crestere a firelor din sprincene, pentru a le da acestora un aspect cit mai ingrijit; pieptenul va fi utilizat pentru a separa genele intre ele, dupa aplicarea rimelului.

    Pometi cu umbra de culoare:
    - pensula pentru fardul de obraz - este utilizata pentru a obtine acea umbra de culoare absolut necesara la nivelul pometilor; treci pensula peste fardul de obraz sub forma de pudra si apoi sufla usor peste ea, pentru a indeparta excesul.

    Buze perfecte:
    - pensula de buze da o mult mai buna definitie si precizie la aplicarea rujului, fata de aplicarea directa a acestuia cu bastonul; foloseste-o in special la conturarea buzelor inainte de a umple conturul la culoare;

    Curatenie generala:
    - oricit de bune ar fi pensulele pe care le ai, ele nu vor fi de nici un folos daca sunt pline de fard si murdare; resturile de fard de pe aplicatoare determina dezvoltarea unor microorganisme care iti pot irita tenul; de asemenea, substantele grase de pe piele, ce se acumuleaza pe pensule, vor ajunge pe produsele cosmetice, alterindu-le si facind sa li se modifice culoarea pe ten; spala pensulele o data pe saptamina in apa calduta cu putin sapun; limpezeste-le foarte bine cu apa curata si scutura-le inainte de a le lasa sa se usuce cu capul in sus, intr-un pahar.


    Reguli de machiaj pe care le poti incalca


    Regulile sunt facute pentru a fi incalcate si regulile de make-up nu fac exceptie! Poti incalca multe dintre reguli si sa arati exceptional ... chiar te poti bucura mult mai mult de propria ta frumusete, de naturaletea ta si poti experimenta o multime de look-uri mai deosebite.




    1. Pensatul sprancenelor este o regula cat se poate de clara pentru evidentierea feminitatii. Iar regula ca nu trebuie sa te pensezi desupra sprancenelor trebuie incalcata, mai ales daca ai o pilozitate mai "intensa". Astfel, vei defini mai bine sprancenele. Poti face asta acasa, folosind un creion alb si accentuand linia naturala a sprancenelor. Orice fir de par care iese din aceasta linie trebuie eliminat!




    2. Fardul de obraz
    . Cand vine vorba de fard de obraz, acum cunoscut si drept blush, multe dintre noi se limiteaza la folosirea lui conform regulilor, adica numai pe pometi. Totusi, aceasta regula este numai pentru femeile cu forma fetei ovala. Daca forma fetei tale este rotunda, patrata sau in forma de inima, poti depasi linia pometilor. Daca ai fata rotunda, aplica blush-ul de-a lungul pometilor, urcand cu ajutorul periei catre tample. Daca forma fetei este patrata, trebuie sa aplici blush-ul sub pometi. Daca este forma de inima, incepe de la coltul exterior al ochilor pana spre tample.




    3. Buzele.
    O alta regula care trebuie incalcata este sa nu folosesti rujul fara liner. Este clar ca nu toate nuantele de ruj se potrivesc cu un liner. Formulele cremoase arata mult mai bine fara liner. Acesta trebuie sa fie folosit numai in cazul unor rujuri mai inchise sau foarte stralucitoare. Aici intervine linerul, care opreste intinderea rujului desupra buzelor. In cazul culorilor neutre, linerul nu isi are rostul, chiar poate incarca un look pe care ti-l doresti mai natural.

    Lectia de machiaj- no. 1

    Straturile pielii
    Este bine de stiut ca pielea are o structura complexa ea fiind alcatuita din trei straturi:
    epidermul, dermul si hipodermul.


    1. Epiderma
    Este un strat epitelial pluristratificat, cornos, avascular, strabatut de fire de par, canale excretoare ale glandelor sudoripare si de terminatii nervoase libere. Are o grosime între 0,03 - 0,05 mm avand următoarele straturi de celule aplatizate prevazuta cu pori:

    * (Stratum corneum)
    * (Stratum lucidum)
    * (Stratum granulosum)
    * (Stratum spinosum)
    * (Stratum basale).





    2. Dermul este un strat format din tesut conjunctiv, in care se gasesc vasele de sange, terminatiile nervoase cu care pipaim, simtim temperatura si durerea, glandele sebacee si sudoripare, muschii pielii si radacina firului de par.
    O insusire importanta a dermului este elasticitatea gratie careia pielea se poate intinde si se poate de asemeni si destinde. . Aceasta insusire a pielii scade cu varsta, dar si prin expunerea prelungita la soare in orele de varf favorizand aparitia ridurilor.

    In derma se gasesc :

    - glandele sudoripare;
    Activitatea glandelor sudoripare este sub influenta directa a sistemuluiu nervos, fapt care explica transpirtia abundenta in cazul starilor emotive. Impreuna cu transpiratia se elimina si diverse substante toxice si inutile din organism, ceea ce degreveaza in orecare masura rinichiul. O transpiratie abundenta si exagerata poate avea repercursiuni nefavorabila asupra organismului deoarece se pot instala si dezvolta in acest mediu microbi si ciuperci patogene.

    - glandele sebacee
    secreta o grasime denumita "sebum". Aceste glande sunt mai numeroase pe fata, pe aripile nasului, pe barbie si pe spate, lipsind pe talpi si pe palme. Singura grasime care unge aceste ultime portiuni este grasimea ramasa dupa evaporarea sudorii. Secretia glandelor sebacee este foarte intensa in perioada pubertatii ea descrescand o data cu varsta.

    3. Hipodermul se gaseste imediat sub derm si este de asemeni un strat conjuctiv si uneste pielea de muschi sau oase. Aici in ochiurile fibrelor conjunctive, se afla celulele grase, care sunt repartizate in piele in mod inegal. Astfel, la nivelul pleoapelor si al urechilor lipsesc cu desavarsire, in timp ce pe abdomen. pe sani sau pe coapse, ele sunt numeroase.

    Pielea indeplineste un rol deosebit de important in mentinerea sanatatii intregului organism.

    Functiile pielii
    - functia de aparare, impidica patrunderea unor agenti patogeni in organism (bacterii, substante toxice, radiatii);

    - functia termoregulatoare la mentinerea unei temperaturi constante a corpului, pentru evitarea supraincalzirii ;

    - functia de aparare fata de razele ultraviolete;

    - pielea ca rezervor de celule embrionare aceasta functie este folosita de chirurgie in transplantari;

    - functia imunologica a pielii este realizata de celulele Langerhans din piele;

    - functia de organ de simt este una din functiile de comunicare a pielii cu mediul inconjurator, aceasta fiind indeplinit de receptorii:
    de durere (fiind pana la 200/cm2),
    de presiune (corpusculii Vater-Pacini),
    termoreceptorii (corpusculii Krause),
    receptorii la intindere (corpusculii Ruffini),
    receptorii tactili sunt mai desi la buze, degete, limba, sfarcul mamelei, organele genitale externe (corpusculii Meissner si celulele Merkel).

    O piele normala, sanatoasa este acida, avand un pH in jurul cifrei de 5 - 6.
    O piele al carei pH este mai mare de 7 este o piele alcalina.
    Aciditatea pielii costituie un factor de aparare a organismului impotriva infectiilor, deoarece microbii se dezvolta in special intr-un mediu alcalin.
    Aceasta reactie, denumita si "mantaua acida" a pielii, se datoreste faptului ca o data cu sebumul si sudoarea se elimina si o serie de acizi grasi. Ingrijirea rationala a pielii face ca aceasta sa fie mentinuta in stare de permanenta sanatate. O ingrijire nerationala sau mentinerea pielii in stare de necuratenie face ca urmele de transpiratie sa se descompuna, devenind alcaline.

    Pielea nu este insa un simplu invelis, ci este un organ esential al organismului.
    Ea joaca un rol esential in mentinerea constanta a temperaturii organismului, rol pe care si-l indeplineste prin glandele sudoripare (evaporarea transpiratiei produce racorirea organismului).
    Pielea apara organismul si in sensul ca nu lasa, datorita impermeabilitatii ei, sa se elimine apa, sarurile minerale, etc. din interiorul corpului.
    Pielea, ca toate tesuturile respira, repiratia cutanata fiind tot atat de necesara vietii, ca si respiratia pulmonara.
    Este cunoscut faptul ca persoanele care prezinta arsuri pe tot corpul isi pierd viata datorita incetarii functiei respiratorii a pielii. Iata de ce o arsura profunda, dar extinsa pe o suprafata mica, este mi putin periculoasa decat o arsura intinsa, chiar daca aceasta este superficiala. In concluzie putem afirma ca o piele sanatoasa, intact, constituie o oglinda a sanatatii intregului organism.

    Invata sa realizezi un model de manichiura in apa


    Manichiura in apa este o inovatie in materie de beauty practicata in saloanele de frumusete, insa cu putina dibacie si exercitiu poti realiza un astfel de model singura acasa. Noi te invatam cum!

    De ce ai nevoie penstru a realiza aceasta manichiura:

    - un bol cu apa rece;
    - un betisor din lemn;
    - servetele;
    - scobitoare pentru a aranja modelul in apa;
    - minimum doua culori de oja pentru a putea realiza modelul in apa;
    - lac protector - top coat;
    - acetona;
    - dischete demachiante.

    Pune in bolul cu apa rece cate o picatura din fiecare oja, alternative, pana in momentul in care se produc mai multe unde. Cu cat se produc mai multe unde, cu atat modelul va fi mai spectaculos iar oja va fi mai intensa pe unghie.



    Cu ajutorul betisorului din lemn realizeaza modelul dorit in oja. Iti recomandam sa il introduci in apa, in exteriorul cercului format, si sa tragi spre interior pana formezi un model ca o panza de paianjen.
    Modelul trebuie realizat foarte repede in apa, pentru ca oja sa nu se usuce foarte repede.
    Dupa ce ai realizat modelul introdu un deget, in apa, pozitionat cu unghia in jos, astfel incat sa se lipeasca de oja.

    Vei observa ca s-a format o panza de oja in apa pe care trebuie sa o indepartezi in timp ce degetul este inca in apa. Poti face asta cu o scobitoare. Este necesar sa nu sari peste acest pas pentru ca altfel ai putea sa strici modelul care s-a imprimat deja pe unghie, atunci cand vei scoate degetul din apa.

    Doar dupa ce ai inlaturat toata pojghita de oja poti sa scoti degetul din apa.
    Vei observa ca oja s-a lipit si de deget nu doar de unghie. Cu ajutorul unor dischete demachiante va trebui sa stergi surplusul de oja. In jurul unghiei poti sa folosesti betisoare de urechi imbibate in acetona pentru a inlatura cat mai bine oja.

    Urmeaza acesti pasi pentru fiecare deget in parte.


    Te sfatuiesc, ca la final, sa aplici un lac de unghii care sa protejeze unghia si modelul deoarece stratul de oja, din apa, este foarte subtire si altfel nu va rezista pe unghie.

    Acest model de manichiura este avantajos pentru ca se usuca repede. In plus poate fi diferit de fiecare data in functie de culorile de oja pentru care optezi dar si de modelele pe care le realizezi cu scobitoarea.


    Iata un alt exemplu de manichiura pe care il poti realiza urmand aceeasi pasi dar folosind alte culori de oja. Acest model nu este atat de ostentativ asa ca, daca iti doresti o manichiura mai discreta, dar la fel de interesanta, iti recomandam sa alegi culori cat mai pastelate in combinatie cu alb:








    sâmbătă, 13 august 2011

    Arash - Melody HQ

    Massari - Live It Up [NEW SONG 2011]

    Daca dragostea te cheama, urmeaz-o chiar daca drumurile ei sunt grele si abrupte. (Khalil Gibran)


    Kanye West & Jay-Z - Lift off (Feat. Beyoncé) (Watch The Throne) 2011

    Mohombi - This City [new song 2011]

    Jason Derulo - It Girl (Official Lyric Video)

    Akon feat. Usher - Weekend (Full New 2011)

    Alexandra Stan - One Million (1.000.000) Feat. Carlprit (CDQ) [New Music...

    Deepcentral - Speed of Sound

    Fericirea: implinirea dorintelor din copilarie. (Siegmund Freud)

    Alex Velea Vs Timati feat Kalenna-One Shot To St. Tropez(AvenueBeats Boo...

    Deep Inside Sistem - Intoxicating (Original Mix)

    Fericirea vietii tale depinde de puterea gandurilor tale. (Marcus Aurelius)

    Inima unei femei vede mai bine decat zece barbati. (proverb suedez)

    Cel mai frumos lucru la un barbat este femeia de langa el. (Henry Kissinger)


    Severiano & K-Flow - Like Fire (Unnoficial Video)

    Bărbaţii au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum să se joace cu el. - Sarah Jessica Parker

    Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template