miercuri, 2 septembrie 2009

Dietele la 20 de ani

Varsta de 20 de ani iti permite multe excese. Inca nu iti faci griji ca o gustare nepotrivita sau o noapte pierduta ar putea avea repercusiuni. Organismul tau este tanar si se reface foarte repede.

In ceea ce priveste dietele, vei reusi sa slabesti mai repede si mai armonios decat persoanele cu varste mai inaintate. Ai in favoarea ta atat un metabolism activ, cat si posibilitatea de a face miscare si de a-ti modela corpul.

Incearca insa sa fii constienta ca deja corpul tau va avea o conformatie diferita de cea a unei adolescente. De accea nu exagera cu pretentiile asupra propriei persoane si fii constienta de raportul dintre varsta, inaltime si greutatea pe care trebuie sa o ai fara sa iti afecteze sanatatea.

Evita fast-food-urile

Iti place sa iesi cu prietenele la un suc si la o pizza, insa incearca sa raresti consumul unui meniu care implica produse fast-food. Rezuma-te la o astfel de gustare o data sau cel putin de doua ori pe saptamana.

Legume, fructe, apa

Legumele si fructele iti asigura un organism sanatos, hranit cu vitamine si suplu, iar apa te ajuta sa elimi toxinele si sa fii in permanenta hidratata.

Nu te increde in dietele minune

Diete minune nu exista, poti fi convinsa. Chiar daca prietena ta a slabit in doar doua saptamani si arata total schimbata, fii sigura ca in ceva timp va reveni la greutatea initiala sau chiar va avea si mai multe kilograme. In plus, dincolo de aspectul fizic, sanatatea ta este cea mai afectata de astfel de diete rapide, care iti slabesc serios sistemul imunitar.

Asa ca ai putina rabdare si chiar daca ti se pare ca slabesti greu, fii convinsa ca starea ta de sanatate nu va avea de suferit.

Fa miscare

Acum nu obosesti asa cum o vei face la 45 de ani. Ai de ales dintr-o multitudine de sporturi si in plus iti vei gasi prieteni entuziasmati si dispusi sa ti se alature in practicarea unei activitati fizice. Alege fie sa alergi, fie sa joci volei, tenis, fie sa inoti... Optiunile sunt multiple, depinde de tine ce iti doresti si ce te atrage. Iar in sportul facut cu pasiune nu vei resimti oboseala

, ci doar prospetime, energie si multa buna dispozitie.

Fii adepta unei alimentatii echilibrate

Cand tii dieta
, nu te mai gandi la infometare. Poti manca de toate, insa cu oarecare limite.

Asa ca nu uita ca trebuie neaparat sa iei micul dejun, pranzul va fi unul consistent, iar cina se va baza in special pe legume si fructe, mai ales daca o iei la ore tarzii. Nu renunta total la paine.

Iata cam cum arata schema unei diete pentru varsta de 20 de ani:

Mic dejun:

- cereale cu lapte, un fruct

- o data pe saptamana: paine, nutella, un iaurt, un fruct

Pranz:

- carne slaba sau carne de peste

- legume preparate sau crude

- 2-3 felii de paine

- un iaurt

- un fruct

- o data pe saptamana: sandwich cu paine, 2 felii de jambon, branza

- un fruct

Ca dulciuri poti manca ciocolata neagra sau biscuiti.

Cina:

- legume crude sau preparate

- branza

- un fruct

- o data pe saptamana: o prajitura sau o inghetata

E-urile, mereu prezente in farfuria ta

Ai auzit sau ai citit cat de cat despre controversatele E-uri. Nu poti sa diferentiezi pe cele bune de cele rele si, in plus, nu vei putea sa retii niciodata denumirile lor codate. Iar incercarea de a le elimina din alimentatie seamana cu lupta cu morile de vant, pentru ca ele sunt mereu prezente in farfuria ta. Afla acum tot ce nu ai stiut despre E-uri si incearca pe cat posibil sa te feresti de ele.

Ce sunt E-urile?

Numite si aditivi alimentari, E-urile reprezinta substante folosite pentru a modifica proprietati ale alimentelor(gust, culoare, miros), in special pentru o imbunatatire calitativa, o mai buna conservare, samd. Toate aceste substante insa aduc o imbunatatire "de suprafata", facand de fapt mai mult rau organismului

care le consuma.

Denumirea de "E" provine de la Europa, mai exact de la faptul ca au fost testate de Uniunea Europeana, fiind acceptate, iar numarul atasat nu reprezinta decat o codificare care asigura o recunoastere general valabila. Unele firme producatoare de alimente au renuntat la denumirea prescurtata, care include litera E, plus cifrarea, si aleg sa scrie denumirile chimice, mai greu de recunoscut de populatie, pentru a evita asocierea cu o caracteristica negativa, cancerigena chiar, pe care si-au castigat-o renumitele E-uri.

E-urile reprezinta o falsa imbunatatire a alimentelor, facandu-le mai atractive vizual si gustativ. Cele mai multe sunt continute de dulciurile extrem de colorate si de gustoase, precum si in produsele de tip fast-food, care se bazeaza pe o conservare cat mai indelungata.

Ce tipuri de E-uri exista?

Intalnim mai multe categorii de E-uri, in functie de proprietatile pe care le schimba alimentelor:

conservanti - ajuta la o valabilitate mai indelungata a alimentului respectiv

antioxidanti - protejeaza impotriva oxidarii

- acidifianti - cresc gradul de aciditate al alimentelor, dandu-le un gust acru

- emulsificatori - ajuta la formarea si mentinerea unui amestec omogen intre doua substante care, in mod normal, nu se pot amesteca

- agenti de gelificare - ajuta la formarea gelurilor

- stabilizatori - ajuta la mentinerea caracteristicilor fizico-chimice ale alimentelor, cum ar fi omogenitatea sau culoarea

- substante de ingrosare - maresc gradul de consistenta al alimentului respectiv

- indulcitori - dau un gust dulce, fara sa se foloseasca zahar

- coloranti naturali si de sinteza - dau o anumita culoare alimentului din care fac parte

- agenti de afanare - cresc volumul alimentelor fara sa modifice valoarea energetica

- potentiatori de aroma - mentin si intensifica gustul cat mai apropiat de cel natural

- aromatizanti:

- substante aromate naturale - au o provenienta vegetala sau animala

- substante identic naturale - identice din punct de vedere al compozitiei cu aromele originale, componentele fiind obtinute prin sinteza

- substante artificiale - se obtin prin sinteza, cu structura si compozitia diferite de cele naturale

Care sunt E-urile daunatoare?

E-urile periculoase

E150, E172, E173, E141 – coloranti, E477 – emulsificator (ultimele doua sunt nocive doar daca sunt consumate in exces). E102 sau tratrazina (colorant galben), foarte nociv, il gasim in bauturi, mustar si gem, poate duce la tumori tiroidiene sau crize de astm bronsic, E110 sau Sunset yellow (colorant galben) – cancerigen, folosit in compozitia dulciurilor, prajiturilor, budincilor, a diverselor sucuri, E120 (colorant) provoaca alergii, E124 sau Ponceau 4R (colorant rosu) – toxic, genereaza tumori pe glanda tiroida, prezent in mezeluri.

E-urile toxice

E220, E221, E222, E224 (sulfiti – conservanti) provoaca boli intestinale si alergii, prezenti in carnea de hamburgeri, cartofi deshidratati, fructe confiate, prajituri, bere, vin, otet de vin. E338 (acidifianti) ataca tubul digestiv, regasit in produsele cu gust acru sau acid ridicat. E339, E340, E341 (saruri de topire) imbolnavesc de asemenea tubul digestiv.

E407 (gelifiant), E450 (emulsificator), E461, E463, E465, E466 (agenti de incarcare) afecteaza tubul digestiv. E230 (bifenil – conservant), interzis in Australia recent si in UE, dar permis la noi, poate genera boli de piele, prezent in citrice, E231 (ortofenilfenol – conservant), posibil si cancerigen, interzis in SUA si Australia, produce boli de piele, E232 (conservant) poate produce boli de piele.

E200 (conservant), extrem de toxic si periculos deoarece reduce drastic din organism nivelul devitamina B12, E320 (butil-hidroxi-anisol BHA – conservant), posibil si cancerigen, se gaseste in cartofi deshidratati, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, guma de mestecat.
E321 (acidul benzoic – antioxidant), posibil si cancerigen, creste
de asemenea nivelul colesterolului, se gaseste in margarina. E311, E312 (antioxidant) afecteaza sistemul nervos. E330 (sarea de lamaie) devine cancerigen daca este consumat in exces.

E-urile cancerigene

E131, E123, E142 (colorati), E211 (acidul benzoic si derivatii sai – conservant), interzis in SUA, dar permis la noi, prezent in unele bauturi racoritoare, E213, E214, E215, E217 (conservanti), in unele bauturi racoritoare. E230 (conservant), E621 (glutamatul de sodiu), potentiator de arome. E631, E632 si E633– inozinati. Guanilati – E627, E628, E629. Rinoglucidele (potentiatori de gust si aroma) E634 si E635. Majoritatea sunt interzise in SUA.

Care sunt E-urile "bune"?

Dintr-o lista de 315 E-uri, doar 20 reprezinta E-uri care nu afecteaza sanatatea si care chiar fac bine organismului. Disproportia mai mult decat evidenta face insa ca E-urile sa fie percepute in mod exclusiv negativ.

Sa vedem insa care sunt si E-urile bune:

E160, E 100, E 300, E 162 - sunt considerati inofensivi asupra organismului uman.

E160 poate reduce riscul aparitiei cancerului, fiind un caroten natural extras din tomate.

E162 se gaseste in sucuri, lichioruri, prajituri, bomboane.

E300 - vitamina C, folosita la mentinerea culorii rosii a carnii si la conservarea gustului

E306 - vitamina E, se gaseste in lapte, oua, carne, ulei vegetal

E101 - vitamina B12 - colorant natural obtinut din germeni de grau, ficat
sau drojdii

E100 - este hepatoprotector, ajutand secretia biliara, mentinerea glicemiei diabeticilor, cu efect anticangerigen. Este prezent in margarina, gemuri, jeleuri, fulgi de cartofi, supe.

E322 - lecitina din ciocolata

E140 - clorofila - prezenta in pasta de dinti si in apa de gura

Cum pot evita E-urile in alimentatia mea?

Una dintre variante ar fi aceea de a achizitiona alimente eco, numite si bio, insa de cele mai multe ori, acestea sunt extrem de scumpe.

De aceea, cea mai sigura si mai ieftina cale de a scapa cat mai mult de E-uri este aceea de a achizitiona alimente de la cei care au gradina si animale crescute la curte. In plus, mancarea gatita te scuteste de o serie de mezeluri si alte semipreparate cumparate in graba din supermarketuri care nu fac decat rau organismului tau, atat pe termen scurt, prin aparitia toxinfectiilor alimentare, cat si pe termen lung, prin dezvoltarea de afectiuni si boli cu grade diferite de gravitate.
sursa: stilfeminin.ro

Caipiroska

Ingrediente:

  • 4 cl vodca Finlandia
  • 3-4 felii de lamaie verde (lime)
  • 1-2 lingurite de zahar
  • gheata sparta marunt

Mod de preparare:
Se storc lamaile in pahar si se adauga zaharul. Apoi se toarna Finlandia si se umple paharul cu gheata.

Cabrioletti

Ingrediente:

  • 4 cl vodca Finlandia
  • 3-4 felii de lamaie verde (lime)
  • 1-2 lingurite de zahar
  • gheata sparta marunt
  • un strop de cidru fara alcool

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele, dar cidrul se toarna la final peste celelalte.

Blue Lagoon

Ingrediente:

  • 40 ml vodca
  • 10 ml Curacao
  • 3 linguri de suc de lamiie
  • 3 linguri de gheata pisata
  • o cireasa

Mod de preparare:
Vodca, Curacao si sucul de lamiie se agita impreuna cu gheata intr-un shaker. Se toarna printr-o sita intr-un pahar si se decoreaza cu o cireasa.

Bellini clasic

pentru o persoana

Ingrediente:

  • 2 linguri de gheata pisata
  • 2 linguri de pulpa de piersica alba
  • 0,1 l Prosecco

Mod de preparare:
Pentru un Bellini clasic trebuie sa raciti inainte, cu gheata, un pahar de sampanie.
Dupa ce se indeparteaza gheata, se toarna in pahar pulpa de piersica si Prosecco, se amesteca putin si se serveste imediat (pentru a obtine pulpa, se fierb piersicile, se cojesc de pielita si se dau prin mixer).

Absolut Bloody Caesar

Absolut Bloody Caesar este un cocktail pentru oamenii care stiu ce vor. Nu este Bloody Mary clasic, ci o optiune rafinata pentru noii barbati macho. O combinatie stranie intre raceala si gustul mai aspru al graului nordic, folosit la fabricarea celei mai pure votci din lume, Absolut, si caldura torida a sudului, absorbita de rosii. Putina aroma de lamaie si cativa stropi de sos Tabasco si Worcestershire dau rafinament acestui cocktail care premerge, de obicei, faimoasa salata Caesar. Daca latinii sud-americani il prefera mai condimentat, japonezii, in goana lor dupa miniatural, folosesc pentru ornat rosii foarte mici, de marimea unei cirese.

Ingrediente:

  • 6 cl Absolut Pepper
  • 12 cl suc de rosii
  • 1 cl juice de lamaie, proaspat stors
  • 2 stropi de sos Worcestershire
  • 4 stropi de sos Tabasco
  • sare si piper

Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele in doua pahare si se amesteca turnand dintr-unul intr-altul.
Amestecul obtinut se toarna intr-un pahar inalt, plin cu gheata, iar deasupra se presara sare si piper.

Pepene galben cu jambon afumat, rosii si masline

Jambonul „de Parma“ crud si afumat are un gust excelent daca il combini cu dulceata si aroma pepenelui galben si cu gustul dulce-acrisor al rosiilor-cireasa.

4 portii; timp de preparare: 15 min.
236 calorii per portie; 20 g grasimi; 5 g saturate;

Ingrediente:

  • 1 pepene galben
  • 12 felii subtiri jambon „de Parma“
  • 12 masline verzi, fara samburi
  • 12 rosii-cireasa

Mod de preparare:

PASUL 1 Taie pepenele felii mari si indeparteaza samburii; apoi taie feliile cuburi, de marimea unei inghitituri. Taie feliile de jambon in doua si ruleaza-le in jurul bucatilor de pepene. Taie in doua rosiile-cireasa, cu codite cu tot, si maslinele verzi, fara samburi.

PASUL 2 Infige cate un cub de pepene si o jumatate de rosie pe cateva scobitori, iar pe altele, cate un cub de pepene si cate doua jumatati de masline. Asaza-le pe un platou si serveste-le.

marți, 1 septembrie 2009

Madonna - Celebration


Madonna - Celebration
Vezi mai multe video din Blog

Madonna feat Justin Timberlake and Timbaland- 4 Minutes

Madonna - 4 Minutes

Jay-Z (ft. Rihanna



Jay-Z (ft. Rihanna & KanYe West) - Run This Town
Vezi mai multe video din Muzica

Tendinte manichiura in toamna 2009

In toamna 2009 se poarta unghiile de dimensiune medie asa ca lasa-ti unghiile sa depaseasca buricul (varful) degetelor, insa nu cu mult. Unghiile in aceasta toamna trebuie sa inspire eleganta,dar in acelasi timp trebuie sa se potriveasca si stilului personal. Daca in 2008, erau in voga unghiile de forma patrata, in aceasta toamna, tendinta este de a lasa unghiilor forma lor naturala.
Nuantele de oja se inspira din moda imbracamintei si prin urmare gama coloristica este variata in urmatorul sezon. Accentul se pune insa pe tonurile intunecate. Se poarta unghiile in nuante inchise de gri, negru, unghiile in culoarea carbunelui, albastru marin, nuante inchise de maro, maro-ul ciocolatiu, verdele inchis, portocaliul in tonuri intunecate, aramiul sau unghiile de culoare levanticai.

Eterna oja rosie, de data aceasta cu aspect mat, nesidefat, batand usor inspre albastru este ultra modern. Se mai poarta si culorile de mov inchis, violet patrunzator, indigo sau albastru intens tip cerneala. Adeptele unui stil mai natural trebuie sa stie ca si in toamna 2009 nuantele de bej, incepand de la bejul cald pana la cel deschis, aproape de culoarea naturala a pielii, pe unghii curatate de pielite si cu un aspect extrem de sanatos sunt considerate interesante si moderne tocmai prin simplitatea lor.
Unghiile cu un aspect sanatos, rotunjite, acoperite de culori in nuante inchise vor face furori in aceasta toamna. Se mizeaza foarte multe pe aspectul mat al unghiilor, fara niciun pic de stralucire. Albul mat pe unghii scurte este considerat elegant si rafinat.
Aceasta toamna este un come-back al anilor '80 deoarece se mizeaza pe look-ul electric. Daca nu esti adepta tonurilor intunecate, poti incerca nuantele aurii de oja. Nuantele metalice s-au purtat sezoanele trecute si or sa se poarte si in toamna 2009. De data aceasta insa, bat inspre negru, fiind asadar mai sobre si oarecum "mai purtabile". Daca vrei sa fii in ton cu moda, poti de asemenea sa inlocuiesti nelipsitul alb din clasica manichiura frantuzeasca cu o nuanta metalica de bronz, gri, argintiu sau auriu.
Elegantul se imbina interesant si frumos cu indraznetul in sezonul care ne bate de usa. Stilul retro cu cel modern. In acest sezon se renunta la aplicatiile cu flori si se merge pe simplitate, pe unghii vopsite intr-un singur ton. Cu toate acestea, pentru cei care iubesc sofisticatul si doresc sa iasa cu orice pret in evidenta, noul anotimp aduce cu sine o propunere interesanta: unghiile in degrade.

Piept de pui "Cordon bleu"

Ingrediente (4 persoane):

  • 2 bucati de piept de pui
  • 150 g cascaval
  • 100 g jambon (sau kaizer)
  • 2 oua
  • 5 linguri cu faina
  • 5 linguri cu pesmet
  • 50 g unt
  • 150 g smantana
  • 4 linguri cu vin alb
  • sare, piper

Se taie pieptul de pui in doua, obtinand patru jumatati care se bat cu grija, pana cand se aplatizeaza suficient. Pe fiecare bucata se asaza o felie de cascaval si, peste ea, una de jambon, kaizer (sau orice alt gen de sunca, afumata sau nu).

Se ruleaza carnea in jurul umpluturii, se preseaza cu mana, ca sa nu se desfaca, se presara cu sare si piper, se trece prin faina, oua batute si pesmet si se prajeste in untul incins in prealabil.

Untul ramas dupa prajirea pieptului de pui se dilueaza cu cateva linguri cu vin alb si cu 150 g de smantana proaspata (e important ca smantana sa nu fie acra). Se presara un pic de sare si se da intr-un clocot. Puiul "Cordon bleu" se serveste insotit de acest sos.

  • Sugestie: Ca garnitura, merg excelent cartofii prajiti sau la cuptor, presarati cu patrunjel verde.

Dulceata / Gemul

Prepararea dulceturilor

  • Pentru aceasta se folosesc fructe nu foarte coapte, proaspete, nelovite, care se vor prepara cu zahar. Se foloseste zahar in cantitate egala cu cantitatea de fructe.
  • Preparare: unge o cratita de 4 l cu sucul de la 1/2 de lamaie si pune 1 kg de fructe curatate si 1 kg de zahar, in straturi alternative.
  • Daca pregatesti fructe zemoase, lasa-le in cratita, cu zahar, sa-si lase zeama, inainte de a le fierbe. Fructele care nu lasa zeama au nevoie pentru a fierbe de un sirop preparat in prealabil. Acesta se face din zaharul pregatit pentru dulceata si apa (la 1 kg de zahar e nevoie de 0,5 l apa).
  • Se pune la fiert, la flacara medie, si se supravegheaza permanent, ca sa nu dea in foc. Cand siropul este legat, iar fructele au cazut la fundul cratitei, dulceata este gata. Se adauga un pliculet de vanilie, se mai da o data in clocot si se da deo­parte. Se aduna spuma cu lingura si se lasa sa se raceasca. Ca sa nu se adune cristale de zahar la suprafata, se acopera cratita cu un stergar umed, racit.
  • Dulceata se pune, dupa ce aproape s-a racit, in borcane uscate, care se inchid ermetic si se pun in debara. Nu se pastreaza la frigider, pentru ca la rece se zahariseste.
Pregatirea gemurilor
  • Acestea se fac in general din prune, caise sau piersici, dar se pot face si din alte fructe, precum fructele de padure.
  • Pentru prepararea gemurilor , se procedeaza astfel: fructele se curata si se spala, apoi se taie cuburi. In vasul pentru gem se pun straturi alternative de fructe si zahar, se dau deoparte un timp sa-si lase zeama. Vasul se pune la fiert la foc mic, pe o plita, amestecand mereu, pana scade zeama. n Gemul e gata atunci cand, daca scoti pe o farfurie si tai cu lingurita, cele doua parti nu se mai unesc intre ele.
  • Cantitati de zahar folosite pentru gem: 300 g pentru 1 kg de fructe, sau 500 g daca fructele sunt mai zemoase.
  • Inainte de a se umple cu gem, borcanele se incalzesc la cuptor, apoi se pun pe o tava metalica. Umplerea se face mai intai cu cate o cantitate mica de gem in fiecare borcan, pentru ca sticla acestora sa nu se sparga. Se lasa apoi sa se raceasca lent, invelite in paturi sau prosoape.

Taieturi, vanatai, arsuri, tulburari digestive, colica biliara, neplaceri dermatologice, afte

Taieturi, zgarieturi
Spala bine rana cu apa si sapun, apoi dez­infecteaz-o cu apa oxigenata. Ar fi mai bine sa nu aplici vreun plas­tu­re, pentru ca, lasata sa respire, se va vindeca mai repede. Tine mai intai o compresa inmuiata in apa rece sau un cub de gheata pe rana, dupa care o compresa inmuiata intr-un ceai de plante, preparat dupa una dintre retetele de mai jos. Mentine compresa cu infuzie timp de 15 minute.

  • Se pune o jumatate de lingura de flori de arnica in 400 ml apa calda. Se fierbe pana da in clocot, apoi se da focul mic si se mai fierbe cinci minute, cu capac. Se ia vasul de pe foc, se lasa 10 minute la racit, se strecoara, apoi se adauga 50 g de glicerina si o lingurita de otet.
  • Se adauga o lingura de flori de castan uscate la un pahar de apa calda. Se fierbe la foc mic, cu capac, timp de cinci minute. Se da la o parte si, dupa 10 minute, se strecoara.
  • Se prepara o infuzie din: o lingura de flori de galbenele si 250 ml apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa la infuzat timp de 10 minute.

Vanatai
In urma unei lovituri mai mult sau mai putin dure, pielea isi pastreaza integritatea, dar tesuturile aflate dedesubt sunt lezate - asa apare echimoza (invinetirea). Pentru ca vanataia sa dispara mai repede, aplica pe zona respectiva comprese cu unul dintre urmatoarele remedii:

  • Se pun doua linguri de coada soricelului in 250 ml apa fiarta, se acopera vasul si se lasa la infuzat. Se aplica de mai multe ori pe zi.
  • Se fierbe o legatura de patrunjel verde intr-o cana cu vin. Se aplica pe zona afectata, de mai multe ori pe zi, o compresa inmuiata in aceasta solutie. Patrunjelul poate fi folosit si crud: se toaca marunt si se amesteca cu putin unt. Se unge vanataia, de cateva ori pe zi, cu pasta obtinuta.

Arsuri usoare
Dintre micile accidente casnice cu care ne con­fruntam la un moment dat, nu lipsesc arsurile. Fie ca te-ai ars cu un lichid fierbinte in timp ce gateai sau ai atins din greseala fierul de calcat incins, rezultatul este acelasi: o durere in­­tensa, de care vrei sa scapi cat mai repede. Ce-i de facut? Primul pas: tine zona lezata sub un jet de apa rece timp de 10-15 minute. Jetul nu trebuie sa fie puternic si nici perpendicular pe rana. Daca arsura este usoara (adica nu este lezata o portiune prea mare de piele si in urma arsurii nu apar basicute), apeleaza la unul dintre remediile de mai jos:

  • Daca ai in casa o planta de aloe vera, rupe o frunza, razuieste cu cutitul pulpa din interior si aplic-o pe arsura.
  • Spala un cartof crud, taie-l in doua si aplica, fara sa apesi, pe portiunea afectata una dintre jumatatile cartofului. Taie cealalta jumatate in rondele si aplica una pe arsura. Fixeaza-o cu un bandaj si tine-o pe zona afectata timp de 10 minute, apoi inlocuieste-o cu una proas­pata.
  • Unge leziunea cu spuma obtinuta de la un albus de ou (batut cu telul). Durerea se atenueaza imediat.

Tulburari digestive
Diaree, balonari, dureri de stomac... cu totii avem de-a face cu asemenea neplaceri. Iata cateva leacuri care iti vor fi de mare ajutor:

  • Se prepara o infuzie din doua-trei lingurite de menta si 250 ml apa clocotita. Se lasa vasul acoperit, timp de 10 minute, apoi se strecoara infuzia. Se beau trei cani pe zi, dupa fiecare masa cate una. Infuzia de menta este eficienta impotriva diareei si a balonarilor.
  • Pentru prevenirea indigestiei si combaterea balonarilor: o jumatate de lingurita de seminte de anason sau de marar (intregi sau zdrobite) se pun intr-un tifon si se scufunda intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 15 minute. Se bea o cana de trei ori pe zi.
  • Impotriva durerilor de burta, dar si a celor menstruale, este eficienta infuzia de rozmarin, care relaxeaza musculatura de la nivelul abdomenului: se pune o lingurita de planta la 200 ml apa clocotita, se acopera si se lasa sa infuzeze timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se bea fierbinte, cate doua-trei cani pe zi.

Colica biliara
Apare adesea dupa un exces alimentar sau dupa consumul exagerat de alcool. Simptomele sunt: durere surda, situata in partea dreapta a abdomenului, senzatie de stomac prea plin, migrena, varsaturi, stare de rau. Ce-i de facut?

  • Taie o lamaie in rondele, toarna peste ea un litru de apa fiarta si ada­­uga o lingura de miere. Acopera vasul si lasa sa infuzeze 10 minute, apoi bea lichidul in cantitati mici, de-a lungul unei zile. Daca este cazul, repeta tratamentul si ziua urmatoare.
  • Se prepara o infuzie din flori de galbenele: doua lingurite de planta la 300 ml apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 10 minute, se strecoara si se bea pe parcursul unei zile.
  • O lingurita de frunze de salvie se infuzeaza timp de 10 minute in 100 ml apa clocotita. Se beau doua cani pe zi. Salvia are proprietati antiinflamatoare, antiseptice si mareste secretia bilei.


Neplaceri dermatologice

Pruritul care insoteste urti­ca­­­ria sau eczema poate fi calmat cu ajutorul infuziilor de plante, pe care le poti utiliza si sub forma de comprese:

  • Se pun 30 g de flori de musetel intr-un litru de apa. Se lasa la fiert timp de 20 de minute, apoi se ia de pe foc. Cand decoctul s-a racit, se filtreaza. Se pun comprese inmuiate in aceasta infuzie pe zonele pruriginoase, se mentin timp de 20 de minute, apoi se schimba, pana la disparitia man­ca­ri­mii.
  • Se prepara o infuzie concentrata din planta numita „trei frati patati“: se pun patru linguri de planta la o cana cu apa fiarta, din care se ia o lingura la fiecare trei ore.
  • Se beau trei cani pe zi dintr-o infuzie de papadie obtinuta din una-doua lingurite de planta si o cana cu apa clocotita.
  • Se zdrobesc doua linguri de fructe de catina alba si se toarna peste ele o jumatate de litru de apa clocotita. Se acopera vasul pentru 30 de minute. Se bea pe parcursul zilei.

Leacuri pentru afte
Consumul anumitor alimente (nuci, alune, fructe uscate), aparatele dentare sau un periaj dentar viguros pot provoca mici leziuni la nivelul mucoasei bucale, leziuni care se tranforma rapid in ulceratii de culoare rosie, foarte dureroase si extrem de jenante. Ce poti face pentru a ameliora disconfortul si a grabi vindecarea?

  • Amesteca o lingura de argila pudra cu putina apa, astfel incat sa obtii o pasta consistenta. Din aceasta compozitie, modeleaza cativa bulgarasi si tine-i in gura pana se topesc, ca pe bomboane.
  • Remedii eficiente mai sunt busuiocul si afinele (sau sucul de afine). De cateva ori pe zi, mesteca cateva frunze de busuioc, pana cand simti ca ai extras tot sucul din ele, apoi arunca resturile. Procedeaza la fel si cu afinele.
  • Turita mare este recunoscuta pentru capacitatea sa de a vindeca inflamatiile mucoasei bucale. Se prepara sub forma de decoct: 100 g de planta la un litru de apa rece. Se pune pe foc si se fierbe pana scade la jumatate. Se lasa la racit si se strecoara. Se face gargara de trei-patru ori pe zi, tinand decoctul in gura cateva minute.

Remedii naturiste
Ceaiurile din plante sunt ideale pentru vindecarea ranilor, dar si a problemelor intestinale sau de piele. Compresele cu infuzie din plante te scapa de echimoze, taieturi, arsuri usoare, zgarieturi, tulburari intestinale si probleme dermatologice.


sursa: avantaje.ro

Tendinte in moda toamna iarna 2009-2010

Cum problema recesiunii devine din ce in ce mai apasatoare printre mai marii designeri, pentru colectiile toamna-iarna 2009-2010, aceastia vin cu „antidotul” perfect: de la piesele vestimentare clasice, „timeless”, la jachetele din piele Balmain, rochiile din materiale pretioase, o reintoarcere nostalgica la moda anilor 40, umerii supradimensionati si culorile neon ale anilor 80, rochii fatale intr-un rosu seducator.

40’s mood
Definita de problematica celui de-al doila razboi mondial, moda anilor 40, era strans legata de recesiunea din care tocmai se iesise, de aici si look-ul auster, materialele precum stofa, tweed-ul.

Casele de moda Prada, Dolce & Gabbana, Lanvin, Louis Vuitton, au captat esenta acelei perioade prin deux-pieces-urile in nuante de maro, ton pe ton, accesorizate cu extravagante gulere din blana , curele pentru a evidentia o talie de viespe si pantofi platforma.

80’s style
De cateva sezoane, designerii nu se mai satura de inspiratia venita din perioada extravagantilor ani 80. Umerii devin din ce in ce mai supradimensionati, culorile sunt din ce in ce mai puternice.

Si de parca nu ar fi fost suficient, sezonul acesta, rochiile party sunt mai sexy ca niciodata multumita Donatellei Versace. Potriveste aceste culori neon cu nuante neutre pentru a bloca impactul pe care il creeaza.

Sursa: avantaje.ro

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template